Kollektivtrafikk, sykkelveier, miljø og skole er budsjettvinnere

I fylkesutvalget dag vedtas Akeshus fylkeskommunes budsjett for 2015. Det blir fortsatt økning i kollektivtrafiken, stor satsing på utbyggning av gang-og sykkelveier og et stort løft for å styrke yrkesfag og arbeidet mot frafall i den videregående skolen. Venstre er godt fornøgd med dette budsjettet sier Solveig Schytz, Venstres gruppeleder i fylkestinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Solveig Schytz, leder av Akershus Venstre.

Foto: Silje England Garshol

Fortsatt vekst i kollektivtrafikken
Budsjettet legger opp til en vekst på 5% i kollektivtrafikken også i 2015. -Dette er svært viktig for at enda flere skal kunne reise kollektivt til og fra sine daglige gjøremål sier Solveig Schytz, Venstres gruppeleder i fylkestinget. Kollektivtrafikken har økt med 42% siden 2007 i Akershus.

Fullfinansiering av planen for gang- og sykkelveier
Vi har vedtatt en 10års-plan for å få bygget gang- og sykkelveier på skoleveiene i fylket. Nå legger vi inn 164 millioner ekstra for å fullfinansiere denne planen sier Schytz.

Mer hverdagssykling
Vi må planlegge for at flere kan sykle til og fra jobb og skole, derfor ber vi nå om at vi får en sykkelstrategi framlagt våren 2015 og vi får et eget sykkelveiprosjekt for å samle og styrke kompetansen på sykkelveier og sykling for å sørge for å styrke og koordinere fortsetter Schytz.

Flere innfartsparkeringer
Nå har vi endelig fått på plass en strategi for innfartsparkering i Akershus, og vi ønsker å få opp farten på byggingen av disse. Derfor øker vi denne posten med 12 millioner kroner. Det er en dobling i forhold til rådmannens forslag. Det betyr at ferdig prosjekterte innfartsparkeringer bl.a i Asker, Nittedal og Son kan framskyndes og bygges allerede i 2015 understreker Solveig Schytz.

Miljøarbeidere på alle skoler og forsøksordning med skolepsykolog
Miljøarbeidere gjør en viktig jobb for å forebygge frafall og mobbing i den videreågende skolen. Derfor sikrer vi nå at alle videregående skoler får en miljøarbeider fra neste skoleår.
-Psykisk helse blant ungdom er et svært viktig satsingsområde, derfor setter vi igang et forsøksposjekt med skolepsykolog for å gjøre psykologtjenester lettere tilgajgnelig for elevene sier Schytz.

Yrkesfagløftet
Det trengs en ekstra satsing på yrkesfag både for å øke søkningen og for at flere skal fullføre skoleløp og læretid. Derfor kommer det nå et yrkesfagløft som skal sørge for en særlig satsing på dette. Rådmannen har foreslått å sette av 12millioner til dette. Venstre har fått gjennomslag for å øke denne satsingen med yttelrigere 2 millioner for å styrke oppfølgningen av lærlingene i bedrift.

Styrket miljøsamarbeid med kommunene
Fylkeskommunen skal være en aktiv medspiller i gode og ambisiøse miljøsatsinger i kommunene. Vi har derfor styrket klima- og miljøfondet med en halv million årlig øremerket dette.

-Venstre er godt fornøgd med budsjettet for 2015 i Akershus fylkeskommune avslutter Venstres gruppeleder.

Les mer om budsjettet i regionale media:

Østlandets blad om yrkesfagløftet
Østlandts blad om innfarsparkering, trafikksikkerhet og sykkelveier

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**