Line Stokholm

Line Stokholm er opptatt av miljø og skole. Med oppvekst på Horgen i bagasjen gikk hun i taket når Ruter ville fjerne den siste bussruten gjennom hjertet av Frogn-bygda.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Line Stokholm

Foto: Ivar Ruud Eide

Line er 42 år, og er oppvokst på Horgen i Frogn. Hun er gift og har to sønner på 7 og 10 år. Hun er utdannet sivilarkitekt ved NTNU i Trondheim, og startet yrkeskarrieren hos Niels Torp Arkitekter. Siden 1997 har hun drevet eget arkitektkontor, og driver i dag Kile Stokholm Arkitekter AS sammen med sin mann.

Stokholm kjenner kulturlivet i Frogn godt. I oppveksten og ungdomstiden deltok hun i mange av Studiescenens revyer, i tillegg til å synge i ulike band og grupper. Dette engasjementet tar hun med seg inn i Frognpolitikken, der hun i siste periode har sittet som fast medlem i Utvalget for oppvekst, omsorg og kultur. Her har hun også et våkent øye på kommunens omsorgspolitiske utfordringer.

-Jeg er opptatt av å sikre at brukerne blir hørt og at ikke staten trer ordninger som ikke er
godt nok forberedt ned over hodet på kommunen, når samhandlingsreformen skal innføres.

Som mor har hun godt innblikk i skolens utfordringer, og er opprørt over den enorme byråkratiseringen av læreryrket som har foregått gjennom de siste tiårenes skolereformer.

-Lærerne skal bruke tiden sin på å gi elevene kunnskap, ikke på å fylle ut skjemaer om hva de har gjort.

Det var imidlertid ikke hverken buss, samhandlingsreform eller skole som fikk Line til å ta det avgjørende skrittet og bli aktiv politiker.

-Det er miljøsaken som er utgangspunktet for mitt politiske engasjement. Vi driver en rovdrift på jordas ressurser som ikke er bærekraftig. Vi må tenke globalt og handle lokalt! Jeg vil arbeide for en bærekraftig utvikling i Frogn kommune.

Epost: [email protected] Mobil: 930 03 940

FAKTA: Medlem av Utvalg for oppvekst, omsorg og kultur. 1. vara til kommunestyret. Venstres 2.kandidat i kommunestyrevalget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**