Småbarnsmødre og politikk

To av tre toppkandidater for Nes Venstre er småbarnsmødre. Er det problematisk?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Leserinnlegg innsendt til Raumnes:

Hvordan har du tid til å være politisk aktiv når du er småbarnsmor, var det flere som lurte på da jeg sto på stand for Venstre lørdag. Den dagen gikk jeg hjem, klemte min ti månder gamle datter og tenkte: hvordan har jeg råd til ikke å engasjere meg i politikken?

I henne ser jeg framtiden, slik alle barn er vår felles framtid. Og deres framtid starter i skolen. Det haster med å få på plass en god skole. En skole der lærere får bruke tid på elever og undervisning, ikke på frukt og dokumenter. En skole der elevene får allmenndannelse og lærer kritisk tenkning, slik at de er rustet til både å ta egne valg og stå imot framtidens konspirasjonsteorier.

Det haster også med å få på plass gode løsninger for klima- og miljøutfordringene vi står overfor slik at barna våre har en like rik verden å utfolde seg i som oss. Og vi må legge til rette for småbedrifter og gründere slik at vi kan skape arbeidsplasser. Ikke alle kan eller vil pendle til Oslo, kanskje nettopp fordi de har små barn. Vi må gjøre det mulig for de som ønsker det å arbeide nærmere hjemmet. Venstre har løsninger for alle disse utfordringene, både lokalt og nasjonalt.

Sesselja med barn

Tid handler om prioriteringer. Jeg har valgt å prioritere politikk fordi jeg vil skape en god og liberal framtid for min datter og hennes generasjon. Derfor engasjerer jeg meg.

Sesselja Bigseth
Nes Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**