Vil anholde foreldre som nekter samvær

Venstre vil at skilte foreldre som nekter den andre parten samvær med barnet, skal kunne anholdes av politiet. Forslaget fremmes i Venstres stortingsvalgprogram for 2009 til 2013. – Dagens tiltak er ikke tilstrekkelige, sier nestleder Trine Skei Grande til Dagsavisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande
Foto: Rune Kongsro

Etter dagens Barnelov er den eneste sanksjonsmuligheten for foreldre som ikke overholder samværsretten en daglig bot. Venstre vil at politiet både skal kunne ilegge bøter og anholde forelderen som saboterer en rettslig bindende samværsavtale, skriver Dagsavisen.

Les mer
Dagsavisen: Vil fengsle foreldre som nekter samvær
Les alt om Venstres program: – Vi vil etablere nasjonalparker til havs som f.eks. i Lofoten og Vesterålen, innføre avtalefestet pensjon (AFP) til alle og en ny offentlig finansiert tannhelsereform, sier Ola Elvestuen.

Samlivsbrudd og barnefordeling
Dette er teksten fra utkastet til nytt stortingsprogram for Venstre:

“Venstre mener lovverket for barnefordeling må være nøytralt i forhold til hvor barnet skal bo ved samlivsbrudd. Avtalefrihet er viktig for Venstre, men det bærende prinsipp må alltid være barnets beste. Dersom foreldrene ikke klarer å bli enige om hvor felles barn skal bo vil Venstre åpne for at domstolene skal kunne idømme delt bosted. Venstre ønsker å styrke familievernkontorene. Videre vil Venstre at samværssabotasje fra en av foreldrene skal være straffbart slik at politiet kan ilegge bøter og om nødvendig anholde den av foreldrene som saboterer en rettslig bindende avtale om samvær.”

Du kan også laste ned hele programmet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**