Enighet om økt satsing på biodrivstoff

På et møte hos Miljøvernministeren i dag hvor Gunnar Kvassheim deltok fra Venstre lyktes det å komme til enighet om et mål for økt innfasing av biodrivstoff i Norge.
— Jeg er glad for at det er enighet om dette. Målet er i tråd med Venstres innspill og en oppfølging av klimaforliket, uttaler Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Bransjen får medio 2010 et påbud om omsetning av en mengde biodrivstoff som tilsvarer fem prosent av omsetningen. På møtet deltok også representanter fra Høyre og Kristelig Folkeparti.

– Jeg tolker det dit hen at omsetningspåbudet vil være på plass innen 1. juli 2010 som er tidligst mulige tidspunktet for innføring av pålegget. Dette er også i samsvar med de innspillene som har kommet fra miljøbevegelsen og bransjen, legger Kvassheim til.

– Dette målet betyr også at det skal satses mer på kjøretøy som er tilrettelegt for bruk av høyinnblandet biodrivstoff, påpeker han.

Kvassheim legger til at det også vil bli gitt et pålegg om innfasing av 2,5 prosent biodrivstoff i 2009 og at man skal være fleksible i forhold til eventuelle problemer som kan oppstå på grunn av kulde.

Sikrer bærekraftig biodrivstoff
– Det vil også bli utarbeidet et system med bærekraftskriterier for biodrivstoff for at folk skal være trygge på at drivstoffet de kjøper er produsert på en miljøriktig måte og at det ikke går på bekostning av matvarer, avslutter Kvassheim

Last ned brev fra Høyre Kristelig Folkeparti og Venstre med innspillene til Miljøvernministeren her.

Les også:
Krever kraftig skjerping av klimapolitikken
Positivt med nyansert debatt om biodrivstoff
Savner konkrete tiltak for biodrivstoff

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**