En personlig Valgrefleksjon

Torgeir Fossli, Martin Fremstad

 

Torgeir Fossli
Torgeir Fossli

Valgkampen går nå mot slutten og folkets røst skal høres. Det er nå Notoddens innbyggere skal bestemme hvilken retning vi som kommune skal ha de neste 4 årene.
For meg er også en kommunestyreperiode over og en ny kan begynne dersom velgerne vil det slik.

Noen jobber dugnad på Tinnemyra. Noen i Tveitanbakken, på Grønnkjær, i Turlaget, i kor og korps og alle andre små og store frivillige organisasjoner i Notodden. Det finnes neppe noe som gir større gevinster for folkehelsen, for nærmiljøet, for samholdet, menneskene og naturen enn det den store innsatsen folk legger ned i dugnader hver dag året rundt. Vi kan alle bidra med det vi har for å gjøre vår kommune og vårt lokalsamfunn så godt som mulig. Lokalpolitikken vært mitt bidrag til dugnadsarbeid for lokalsamfunnet.

Fordi min innfallsvinkel til politikken har vært dugnad og idealisme, og ikke primært å oppnå posisjoner eller gjøre karriere, har jeg ikke hatt behov for å snu ”kappen etter vinden” i tider hvor nok det hadde vært mer bekvemt både for meg selv og partiet. Noen av mine politiske motstandere har tolket dette som manglende fleksibilitet, lite lydhørhet og så videre. For meg derimot, har dette ikke handlet om å ”alltid få viljen sin”, men å jobbe langsiktig for prosjekter jeg har trodd på, og fortsatt tror på, enten det gjelder kommuneøkonomien, skole, arealplaner eller for den saks skyld høyfartstog. (Som pianist har jeg alltid spilt komposisjonene slik jeg selv føler at de må være, og ikke slik jeg tror publikum vil ha dem…)
Å få et tillitsvotum fra velgerne for å ivareta deres interesser, og handle på deres vegne, er en tillitserklæring og en oppgave man bør være veldig ydmyk i forhold til. Jeg mener imidlertid at for å kunne være tro mot sine velgere, må man samtidig være tro mot seg selv og sine egne idealer. For å kunne navigere i uklart farvann, må noen punkter stå fast.
Jeg har derfor prøvd å være tydelig, klar og konsistent gjennom mange store og vanskelige saker i kommunen. Om jeg har lyktes i dette, får andre vurdere.

På mandag 14. september, er det velgerne som skal avgjøre om vi har gjort jobben vår, og om min og Venstre sin retning er ønskelig eller ikke. Folket tar aldri feil, og personlig kan jeg også leve godt med at andres løsninger velges. I et veiskille som valget er, må vi som parti og ledere vise en mulig vei, og så må folket få velge om de vil gå i den retningen, eller ikke. Det er dette som er det representative DEMOKRATI, og velgernes dom er uomtvistelig!

GODT VALG ØNSKES DERE ALLE!

Beste hilsen
TORGEIR

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**