– Rødgrønt styre skaper ryddige linjer, sier Bakkehaug

– Det blir ryddigere linjer i kommunestyret når de rødgrønne partiene samarbeider igjen, sier Venstres Knut Bakkehaug i en kommentar til dagens forhandlingsresultat i det nye kommunestyret. Han mener Vika har et sterkt mandat fra velgerne, men er skuffet over at Ap fortsatt får ha en hånd på rattet i styringen av Eidsvoll.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Venstre har helt siden 1995 gått til valg på å skifte ut Ap-styret i Eidsvoll, og vedtok foran årets valg en helt krystallklar strategi som ble offentliggjort i EUB. – Ap har vist en vilje til å beholde makten de siste fire årene som er helt i tråd med partiets tradisjon for å søke makt, sier Bakkehaug. Selv å gå til hovedmotstander FrP.

Denne gangen var det en av Aps egne som holdt på å drive Ap i opposisjon, og Bakkehaug mener Ap ikke hadde noe annet valg enn å gi etter for SPs ønske om ordførervervet. – Alternativet til Ap var å gå i opposisjon.

– Fornøyd med ordførerskifte

Venstre er fornøyd med at det blir ordførerskifte, og Bakkehaug forteller at det er to grunner til det. – For det første har Vika et sterkt personlig mandat. SP gikk sterkt frem ved valget, Vika har stor oppslutning både blant egne og andre partiers velgere, og ikke minst bør ordførerskiftet føre til at visse personer i Ap mister innflydelse. For det andre har miljøpartiene i koalisjonen, SP og SV styrket seg. I tillegg holder Venstre stand og Miljøpartiet De Grønne har kommet inn i kommunestyret. Det er et langt sterkere grønt innslag både blant de rødgrønne og i opposisjonen, noe som gir håp om en grønnere politikk i Eidsvoll, sier Bakkehaug.

– Borgerlig ønske om skifte vil holde Ap i ro

Knut Bakkehaug mener at de borgerlige partiene vil stå med åpne armer og ønske SP velkommen hvis det igjen skulle bli brudd blant de rødgrønne. – Bruddet mellom Ap og SP et halvår inn i forrige valgperiode hadde neppe politisk begrunnelse, og derfor tviler jeg på at det blir noe brudd igjen. Dessuten vet Arbeiderpartiet at skulle det igjen bli brudd vil opposisjonen ta imot Vika med åpne armer. Ap vil nok holde seg i skinnet, sier Bakkehaug.

-Bra at det ikke ble blårødt flertall

At Venstre heller ikke denne gang klarte å vippe Ap ut av makten er skuffende, men Bakkehaug mener Venstre nådde et annet viktig mål: – At Ap og FrP mistet sitt flertall gjorde det vanskelig for de to å prøve seg på å beholde makten. De forsøkte seg men det lyktes ikke. Vi ser på det som en seier for åpenhet i politikken. Forhåpentligvis slipper vi nå den usosiale og kultufiendtlige politikken vi har sett fra de to de siste årene, sier Bakkehaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**