Venstres gruppe 2015-2019

Jim Smestad og Bjørn Brodwall med den politiske avtalen i Sørum for 2015-2019, Sørum Venstre

Onsdag 28. oktober var det konstituerende kommunestyremøtet i Sørum. Slik ser Venstres gruppe ut for 2015-2019:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Valgteknisk samarbeid

Venstre skrev under en avtale med H, FrP, Sp og KrF om et valgteknisksamarbeid i kommunestyret. I avtalen står det at eiendomsskatten ikke skal endres i perioden, og at posisjonspartiene skal komme til enighet i budsjettsaker. I kommunestyret ble Marianne Grimstad Hansen fra Høyre blir ordfører, mens Anette C. Elseth fra FrP ble varaordfører.

Venstres gruppe

Kommunestyret

Venstres kommunestyregruppe består av fastmedlem Jim Smestad med Else-Marit Sætaberget som 1. vara, Bjørn Brodwall 2. vara, Sebastian Straumsheim-Rønsen 3. vara, og Marianne Torpen 4. vara.

Utvalg

Venstre sikret seg fast plass i to innstillingsutvalg, og varaplass alle utvalg der vi ikke har fast medlem. Jim Smestad blir fast medlem i Utdanningsutvalget (U/U), mens Sørum Venstres leder Bjørn Brodwall ble valgt til nestleder i Klima- og miljøutvalget (KM/U).

“Det var viktig for Venstre at vi fikk fast plass i Utdanningsutvalget og Klima- og miljøutvalget siden skole og miljø er våre hovedsaker. Vi har med disse plassene betydelig mer innflytelse enn hva vi ville hatt på utsiden så alt i alt er vi meget fornøyde” – Sa Venstres Jim Smestad.

Sætaberget til Kontrollutvalget

Venstres kommunestyrerepresentant fra forrige periode, Else-Marit Sætaberget er fast medlem i kommunens Kontrollutvalg og kommunens faste representant i Konfliktrådet i Oslo og Akershus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**