– Skremmende holdning til Europa

Guri Melby mener Senterpartiet er redd for samarbeid med resten av Europa. Senterpartiets landsmøte gikk i helgen inn for å si opp Schengen-avtalen og for folkeavstemning om EØS-avtalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Å melde Norge ut av EØS er hinsides all fornuft, mener Melby, som er leder i Venstres programkomité og stortingskandidat i Oslo. Hun viser til at avtalen er svært gunstig for norsk næringsliv.

Gevinster for Norge
I Europautredningen kunne vi lese at EØS-avtalen har bidratt til å sikre tilgang til nødvendig arbeidskraft for norsk økonomi. Om lag 87 prosent av alle registrerte arbeidsinnvandrere i Norge i 2009 kom fra EU-land. Norsk økonomi har høstet betydelige gevinster av denne arbeidsinnvandringen, kan vi lese i utredningen.

Katastrofalt
– Når Senterpartiet samtidig mener at Norge bør ut av Schengen-samarbeidet, blir jeg skremt, sier Melby. Hun mener Senterpartiet avslører at de er et særinteresseparti som ikke har Norge som helhet i sin bevissthet.

– Schengen-avtalen sikrer oss effektiv tilgang til god arbeidskraft, sier Melby. — Det vil være katastrofalt for Norge og norsk næringsliv dersom Norge bryter Schengen-samarbeidet og melder seg ut av EØS, mener hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**