Venstres miljøpris til Bjerknessenteret og CICERO

Bjerknessenteret for klimaforskning og CICERO Senter for klimaforskning får Venstres miljøpris for 2013. Prisen deles ut på bakgrunn av sentrenes fremragende klimaforskning av internasjonal kvalitet gjennom mange år, og for deres deltagelse i samfunnsdebatten fra et vitenskapelig ståsted.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Ola Elvestuen deler ut Venstres miljøpris til Bjerknessenteret og CICERO.

Ola Elvestuen deler ut Venstres miljøpris til Bjerknessenteret og CICERO.
Foto: Tove Hofstad

Bjerknessenteret er det største klimaforskningssenteret i de nordiske landene, med fokus på det vitenskapelige grunnlag for klimaendringer. Senteret har en internasjonal profil med ledende ekspertise på å forstå klimaet, klimamodeller og scenarier for fremtidige klimaendringer. I september 2013 ble den aller nyeste klimaforskningen presentert av FNs klimapanel (IPCC). Rapporten om det klimavitenskapelige grunnlaget har flere norske forskere som bidragsytere, blant annet Eystein Jansen fra Bjerknessenteret og Geofysisk Insitutt ved Univeristetet i Bergen. Han er hovedfatter på kapittel 5 som omhandler klimaendringer i fortiden og drivkrefter bak klimaendringene. Les mer om Bjerknessenteret på UiBs nettsider.

CICERO er i likhet med Bjerknessenteret et ledende frittstående forskningsstiftelse. Stiftelsen er tilknyttet Universitetet i Oslo, og driver forskning, utredning, rådgiving og informasjon om nasjonale og internasjonale klimaspørsmål og klimapolitikk. CICERO deltar aktivt i arbeidet i FNs klimapanel, har god kontakt med de viktigste fagmiljøene i Europa og USA og gode nettverk i flere utviklingsland. Flere forskere fra CICERO har bidratt til IPCCs siste rapport, blant annet Cecilie Mauritzener som er en merittert oseanograf og klimaforsker, og en av hovedforfatterne av kapittelet som omhandler klimaendringenes effekt på havet. Les mer om CICERO på UiOs nettsider.

Cecilie Mauritzen fra CICERO og Dag Rune Olsen fra Bjerknessenteret mottar Venstres miljøpris.

Cecilie Mauritzen fra CICERO og Dag Rune Olsen fra Bjerknessenteret mottar Venstres miljøpris.
Foto: Tove Hofstad

Venstre mener at klimaendringene er den aller største utfordringen vår generasjon står ovenfor, og både Bjerknessenteret og CICERO har på fremragende vis vært formidlere av årsakene til og konsekvensene av kilmaendringene. Sentrene har således bidratt til å legge grunnlaget for å skape de løsningene som gjør at vi kan unngå de aller største klimaendringene i fremtiden.

Venstre gratulerer Bjerknessenteret og CICERO med miljøprisen, og ser frem til godt og tett samarbeid i årene som kommer!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**