Dyrevelferd viktigere enn luksusbehov

I en Brennpunkt-dokumentar om pelsdyravl i Norge, avdekkes det igjen grove brudd på dyrevelferd. Venstre mener det er på tide å avvikle pelsdyravl i Norge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Se dokumentaren Brennpunkt: Pels

Venstre tror at det går mot et flertall på Stortinget for å avvikle pelsdyrnæringen.

Sveinung Rotevatn

Foto: Fotograf Vidar Helle

– Jeg vet at mange pelsdyrbønder er opptatt av dyrevelferd, og er glade i dyrene sine. Men det grunnleggende problemet er at god dyrevelferd ikke er forenelig med å putte ville dyr i knøttsmå bur, helt uten mulighet til å få utløp for sine naturlige instinkt og behov. Det er også grunnen til at faginstanser som Veterinærinstituttet lenge har anbefalt en styrt avvikling av pelsdyroppdrett i Norge, sier Sveinung Rotevatn.

— Et minimum må være at vi kutter ut støtten til næringen, sier Rotevatn til NRK.

Ifølge Venstre kan tiden nå være inne for at politikerne setter en stopper for den norske. pelsdyrnæringen. Arbeiderpartiet, Venstre, SV og Miljøpartiet de Grønne har lenge vært imot den omstridte bransjen.

— Det begynner å nærme seg et flertall på Stortinget nå. I budsjettavtalen ble alle de borgerlige partiene enige om at man skal vurdere en styrt avvikling, sier Rotevatn til NRK.

Dyrevelferd viktigere enn luksusbehov
Dyrevelferd er viktigere enn menneskers behov for luksusvarer.

– Det avdekkes stadig helt uakseptable forhold på norske pelsdyrfarmer. Pelsdyrbransjen har ikke sørget for at at dyrevelferden er tilstrekkelig forbedret de siste ti årene, og Venstre vil derfor avvikle norsk pelsdyroppdrett, sier Rotevatn.

Les dagens BT-leder: Ut av buret

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**