Som å avlive mennesker!

Leder av Buskerud Unge Venstre har sendt inn et engasjert innlegg til Buskeruds regionaviser i anledning Nes kommunes aksjon mot herreløse katter i kommunen. Avlivningsaksjonen varer fra 2. til 15. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

 Pass på katten din! Nes kommune i Buskerud planlegger storaksjon mot herreløse katter 2. - 15. juni.

Pass på katten din! Nes kommune i Buskerud planlegger storaksjon mot herreløse katter 2. – 15. juni.
Foto: Martin Poole

Nes kommunes melding om masseavlivning av katter skremmer og provoserer meg.
Det slutter faktisk ikke å overaske meg over hvor nedlatende vi mennesker ser på andre dyr.

Ifølge Nes kommunes hjemmesider skal en masseavlivning av tilfeldige katter gjennomføres i perioden 2.-15. juni. Kommunen advarer katteeiere om å markere familiekatten synlig med bånd, ellers står katten i fare for å bli drept med tillatelse av kommunen selv. Ikke nok med at katteeiere kan miste et familiemedlem, det er også ulovlig å avlive både andres og hjemløse katter.

Som å avlive mennesker
Beklager realiseringen, men vi mennesker er faktisk dyr vi også. Er det gitt at fordi mennesker er klar over sin egen eksistens, så skal vi kunne bestemme over liv og død hos andre arter? Nei, mener jeg. Ikke når det ikke selv er for dyrets beste. Jeg synes faktisk det er helt på trynet at tilfeldige katter mister retten til livet. Spesielt når argumentet for dette er fordi enkelte mennesker ikke liker å se katter på sitt private område. For meg minner dette meg om samme idiotiske politikk som vil forby tigging, forby folk å be om hjelp, fordi det er ubehagelig for oss som ikke trenger å sitte gatelangs med kopper. Bare at i dette tilfellet tar man i tillegg faktisk fra noen livet. Jeg skal ikke en gang begynne å sammenligne det med situasjoner hvor uskyldige mennesker har mistet livet.

 Liv Aarberg, leder i Buskerud Unge Venstre engasjerer seg i avlivningsprosjektet i Nes kommune.

Liv Aarberg, leder i Buskerud Unge Venstre engasjerer seg i avlivningsprosjektet i Nes kommune.
Foto: Privat

Vi i Buskerud Unge Venstre mener klart at dyrs liv har en egenverdi utover økonomisk verdi eller underholdningsverdi, og ønsker å kjempe videre for saker som dette. Vi ønsker også et dyrepoliti, som definitivt hadde vært på saken i dette tilfellet.

Les mer om saken her:
Aftenposten
Nes kommunes hjemmeside
NOAHs nettsak

Skrevet av Liv Aarberg,
leder i Buskerud Unge Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**