Venstre er fremdeles imot eiendomsskatt

– La det være helt klart hva som er Hurum Venstres offisielle syn: Venstre er imot eiendomsskatt i Hurum, sier Gunn-Torill Homme Mathisen og Anne Sofie Riseng.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


I kommunestyremøtet 10. des. fremmet SV som alltid forslag om å utrede eiendomsskatt. En av Venstres representanter valgte å stemme med SV.

Nå kan det ofte være nyttig å utrede saker, men ikke i denne spesielle saken. Å bruke ressurser på å utrede eiendomsskatt som Høyre og Venstre har sagt de er garantister for ikke skal innføres og som øvrige parti, utenom SV, er imot, har ingen hensikt.

Eiendomsskatten bidrar til økte sosiale forskjeller. Den rammer de svakeste, de med lav inntekt, som minstepensjonister, trygdede og sosialhjelpsmottakere — når disse eier sin egen bolig. I byene er det ikke så vanlig at man eier sin egen bolig, men på bygdene er dette ganske annerledes. Innføring av eiendomsskatt slik vi ser det, ikke minst i kombinasjon med lave kommunale sosialhjelpssatser, vil bare bidra til å skape økte sosiale forskjeller og enda flere tapere.

La det være helt klart hva som er Hurum Venstres offisielle syn: Venstre er imot eiendomsskatt i Hurum.

Anne Sofie Riseng og Gunn-Torill Homme Mathisen

Foto: Hurum Venstre

Gunn-Torill Homme Mathisen
Gruppeleder Hurum Venstre

Anne Sofie Riseng
Leder Hurum Venstre

Trykket i Røyken og Hurums Avis 16.12.14.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**