Skal se på hurtigbåttilbudet

I budsjettbehandlingen i Buskerud fylkeskommune fikk Venstre og Sp gjennomslag for at Buskerud fylkeskommune skal se på muligheten for å forbedre hurtigbåttilbudet fra Hurum og Røyken til Oslo. – Dette er gledelig, sier varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V), selv om vi skulle ønske vedtaket var noe mer konkret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Hurtigbåt

Foto: privat

Hurum har i dag kun en sommerrute til og fra Filtvet i skoleferien. – Vi jobber for å få utvidet dette sommertilbudet fra neste sommer, sier hun, men aller viktigst mener vi likevel det er å få på plass et hurtigbåttilbud fra Sætre til Oslo og på sikt også fra Tofte.

– Det er i dag 60 prosent utpendling fra Hurum og de fleste reiser mot Oslo. Disse mangler et tilfredsstillende kollektivtilbud. Etablering av et hurtigbåttilbud til Hurum kan være avgjørende for å tiltrekke seg nye innbyggere og være med på å hindre utflytting, påpeker Homme Mathisen.
– Vi ønsker å ta mer i bruk riksveg 1, nemlig fjorden, og vi ser fram til at utredningen om hurtigbåttilbudet på Oslofjorden i framtida som Akershus fylkeskommune står bak, skal bli ferdig.

– Dette er er viktig sak for Hurum som vi i Venstre fortsetter å aktivt følge opp, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**