Svar til Tom Gasmann

Siste uke angrep tidligere Ap-representant Tom Gasmann Venstres Rebekka Borsch i lokalavisen. I dag svarer hun: Kjære Tom Gasmann. Jeg beklager at mitt politiske engasjement volder deg slike kvaler. Jeg beklager også at jeg har såpass stor tillit blant velgerne i Røyken og i partiet jeg representerer at det medfører flere verv enn hva du synes er greit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Rebekka Borsch, landsstyremedlem

Rebekka Borsch, landsstyremedlem
Foto: privat

Det var ikke meningen å såre noen med innsatsen jeg gjør på fritiden som lokal folkevalgt og som tillitsvalgt i Norges eldste demokratiske parti. Jeg trodde det var greit, om enn ikke helt ukontroversielt, å jobbe for gode tjenester i Røyken kommune, bedre kollektivtrafikk i Buskerud, en human asylpolitikk og en klimavennlig, grønn framtid for dette flotte landet vårt. Det gjør jeg fordi jeg har tro på at lokalt engasjement nytter, og fordi jeg mener at Norge kan bli et enda bedre land å bo i hvis vi fører en politikk som setter folk først, ikke systemer. En politikk som er framtidsrettet, bærekraftig og som gir rom for mangfold og utvikling. Det synes du ikke noe om, ser det ut som.

Forbauset over ordbruken
Jeg må innrømme at jeg ble en smule forbauset over ordbruken i debattinnlegget ditt, du mener at jeg «tilraner» meg makt og at nominasjonsprosessene og valgene i Venstres landsmøte er «udemokratisk»

Som tidligere kommunestyrerepresentant for Norges mektigste parti bør du være kjent med at politiske prosesser og valg i Norge stort sett fungerer etter lovlige, demokratiske prinsipper. Jeg kan forsikre deg at dette så til de grader er tilfelle i Venstre som står for en åpen og liberal rettsstat der vi tar ansvar for hverandre og for fellesskapet.

Greit med politisk uenighet
Etter å ha lest innlegget ditt, sitter jeg igjen med et spørsmål: Faller det deg tungt for brystet at en politisk motstander får så mye politisk innflytelse at vedkommende faktisk «må tas på alvor», som du så elegant formulerte det? Jeg håper ikke at du med dette antyder at du ikke har for vane å ta politiske motstandere på alvor. I så fall er dette litt trist og ikke på linje med hvordan jeg opplever Arbeiderpartiets lokale folkevalgte ellers. De opptrer nemlig på en ryddig og kollegial måte.

Litt for dumt
Jeg har ingen problemer med at vi er uenige om hva som er de beste politiske løsningene på utfordringene vi står overfor, både lokalt og nasjonalt – for eksempel stram kommuneøkonomi, befolkningsvekst, lærermangel, klimaendringer og behovet for flere busser, tog og sykkelveier. Det skulle bare mangle! Politisk debatt og uenighet er kjernen i folkestyret vårt. Men at du bruker tid og spalteplass på å klage over at Venstre velger meg inn i sentralstyret sitt, at RHA er så slemme at de trykker innleggene mine og at Røyken Venstre gjør en synlig jobb, blir – unnskyld uttrykket – litt for dumt.

Rebekka Borsch
Kommunestyrerepresentant og gruppeleder Røyken Venstre
Fylkesleder i Buskerud Venstre og vara til sentralstyret i Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**