Søppelrydding til besvær?

Like sikkert som våren dukker elever fra Slemmestad Barneskole og Slemmestad Ungdomsskole opp langs veiene og rydder opp i etterlatenskapene fra vinterens forsøplere, men noe er endret?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Elevene fra Slemmestad Barneskole fikk for noen år siden Venstres Miljøpris i Røyken. Det ligger utrolig mye søppel i veikanter og i friområdene etter en lang og kald vinter. Et flott samarbeide mellom skolene og kommunen fungerte den gangen svært bra. Elevene plukket søppel og kommunens biler hentet hundrevis av fulle søppelsekker og kjørte disse til Rfd på Follestad. I vår var elevene igang igjen og rensket opp. Elevene fra barneskolen ryddet langs veiene og elevene fra ungdomsskolen ryddet i og langs Bøbekken. Egen båt var medbragt.

Nytt opplegg.

Søppelsortering ved Bøbekken.

Foto: Tore Hogstad

MEN det er en stor endring i opplegget. All søppel må sorteres og lærerne må frakte den ferdig sortert til Follestad. Slemmestad Ungdomsskole hadde klart å forhandle seg til at søppela ble hentet av kommunen, men de sorterte selv. Ifølge rektor Iver Hole ved ungdomsskolen hadde de “forhandlet ” fram den løsningen i år, men han regnet med at de snart måtte forhandle om å få lov til å plukke søppel. Venstre er opptatt av at lærerne har for mange andre oppgaver enn det å utdanne barna. Nå kan man føye flere nye oppgaver til lærernes arbeidsplan. Det er ikke skadelig å lære barna å sortere søppel, men oppgaven faller mye på lærerne og søppelkjøringen kan iallefall ikke elevene gjøre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**