Martin Løken

Martin Løken er Hedmark Venstres 2.kandidat. Les hvordan han ble aktiv og hva han brenner for!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


-Bosted: Oslo, men kommer fra Elverum
-Alder: 26 år
-Yrke: Selvstendig næringsdrivende kommunikasjonskonsulent
-Hedmark Venstres 2.kandidat

Når og hvordan ble du aktiv i politikken?:
Da jeg var 15 år ble jeg invitert av en god venn til å komme på et møte i Elverum Unge Venstre. Jeg så for meg 30-40 mennesker og syntes det nok var litt skummelt, men da jeg dukka opp så var vi fire personer som stifta lokallag der og da. Siden tok det av.

Hva er spesielt med Venstre?
Venstre har et helhetlig syn på verden og setter menneskeverdet først. Hvordan hindrer man at småbarn i Gambia må leve av å brenne elektronisk avfall for å tjene noen kroner om dagen og dø av helseproblemer før de fyller 20. Eller at klimaendringer gjør at stillehavsnasjoner gjør klar evakueringsplanene for når havet kommer til å stige. Venstre ser at verden henger sammen, og at vi på toppen av kjeden har et ansvar. Venstre verdsetter også menneskets kreativitet, frihet og skaperkraft, og mener i motsetning til mange sosialister at dette skal belønnes, fordi god nyskapning bringer verden framover og skaper arbeidsplasser.

Hva er dine hjertesaker?
Klima, miljø og menneskeverd er det som veier tyngst for meg. Og for å få til dette trenger vi en skole som bygger opp drivkraftige mennesker. Mange elever føler at de må passe inn i et A4-system som arbeiderpartiet har konstruert for dem. For eksempel, hvorfor sitter læreren fortsatt for det meste og prater mens elevene sitter på rekke og hører på? Vi er i 2013, ikke 1950. Det er så mange lærere som gjør en glimrende jobb, vi må gi lærerene rom og påfyll til å kunne håndtere dagens utfordringer

Hvorfor er Venstre viktig for Hedmark?
Når jeg får det spørsmålet så ser jeg for meg en Hedmarking som allerede klarer seg bra, men vil ha politikere til å love mer velstand. Men jeg gidder ikke snakke til ham: jeg mener han har misforstått. Hedmark er allerede en av verdens beste avkroker å leve i. Vi har en av verdens beste levestandarder, og selv om mye vil ha mer, er det flere og flere som ser at vår livsstil er en del av roten til problemene rundt klima, miljø og menneskeverd.
Men her hjemme i Hedmark er det barnefattigdommen som betyr mest for meg. Det er urettferdig at barn skal måtte lide for de valgene foreldrene deres gjør. Altfor mange barn får ikke middag når de kommer hjem etter skolen, og enda flere blir feilernært eller sykelig overvektige med tilhørende helseplager senere i livet. Barn skal få en frisk start på livet, og ikke havne skjevt ut allerede på barneskolen.

Kontakt:
Martin Løken
98767415
[email protected]

Martin Løken

Foto: Benedicte Røvik

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**