Uten vilje til å satse på vindkraft

Venstre er skuffet over at Regjeringen innrømmer at den ikke vil nå målet om utbygging av vindkraftverk som produserer 3 TWh vindkraft innen 2010. – Det er tydeligvis ingen vilje til å satse på vindkraft i denne regjeringen, konkluderer Harald Hove, gruppeleder i fylkestingsgruppen til Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Harald Hove portrett

Norge har svært gode vindforhold, og i 2001 vedtok Stortinget at det skal være utbygd 3 TWh vindkraft i Norge innen 2010. Men så langt er det bare bygd ut vindkraftverk som produserer 1,1 TWh, og nye utbygginger er langt fra å bli realisert. – Dette viser bare hvor langt man har igjen før man er i mål, innser Hove. – Konklusjonen man trekker er at støtteordningene som skal stimulere til satsing på vindkraft må bli langt bedre.

– Vindkraft til sjøs er et av feltene der Norge kan bli en pionér, om man våger å satse på fortsatt usikre prosjekter. Med et helhjertet fokus på miljøvennlig teknologi, satsing på framtidsrettet forskning og med økonomiske ordninger som gir insentiver fremfor å straffe, kan framtiden bli en ren fornøyelse, konkluderer Hove.

For ytterligere kommentarer, ring:
Harald Hove, gruppeleder – 9964 2370

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**