Nei til nytt varehus på Myrdal

Venstre vil sette ned foten for arealkrevende handel i Åsane, og vil ta opp saken når forslaget om nytt varehus på Myrdal skal behandles i bystyret onsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


— Det er nok store varehus i Åsane nå. Det vi trenger er boliger og arbeidsplasser, ikke mer arealkrevende storhandel, sier gruppeleder i bystyret og nestleder i byutviklingskomiteen, Erlend Horn (V).

Per-Arne

Foto: Ukjent

På tide å sette strek
Bergen Nord eiendoms 3,7 mål store planområde er i dag ubebygget, og grenser tett opp mot Jehovas vitners bygg like ved. I tillegg til å avvise reguleringsplanen fremmer Venstre følgende merknad i sakens anledning:

Bystyret mener dette området i fremtiden bør omreguleres til forretning/kontor/ tjenesteyting.

Per-Arne Larsen, leder av Åsane Venstre, støtter sin partikollega.

— Det virker som om alle er enige om at Åsane trenger mer urbanisering, flere boliger og flere arbeidsplasser, men når det kommer til stykket har ikke byrådet viljen til å følge opp dette i praksis, sier Larsen.

— Et sted må vi sette strek for mer storsenterutbygging i Åsane. Jeg mener Myrdalsvegen er et godt sted å begynne.

Ønsker mer «by»
Åsane er i ubalanse. Ifølge de to venstrepolitikerne har bydelen vår for mye storhandel og for få arbeidsplasser, noe som både gir mye unødvendig trafi kk, og gjør sentrale deler av Åsane mindre attraktivt for alle som skal bo der.

— For Venstre er det viktig å legge til rette for trygge, innbydende byrom med flere arbeidsplasser, kafeer, spisesteder og variert næringsvirksomhet. Vi vil rett og slett ha mer «by» i Åsane. Da må vi tørre å si nei til mer senterutbygging, sier Horn.

Han mener Åsane er blitt brukt som «dumpingplass» for store kjøpesentre.

Horn5

Foto: Mathias Fischer

God byutvikling
— Jeg skal være forsiktig med å si at politikerne i byrådet ikke bryr seg om Åsane, men det kan se ut som om noen tidligere har ment at det er greit å stue alle de store kjøpesentrene inn i Åsane, så har de dem på ett og samme sted, sier han.

— Det er det stikk motsatte av god byutvikling. Et skikkelig løft for Åsane må gi urbane gater og mange flere arbeidsplasser, ikke mer arealkrevende handel. Jeg liker å bruke barn som utgangspunkt for positiv byutvikling: Gode byrom er gater som er like gode og trygge for barn som for voksne. Da sier det seg selv at gigantkjøpesentre og parkeringsplasser ikke er veien å gå.

Les hele saken på side 3 i Åsane Tidende tirsdag 29. oktober.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**