Det haster med straksløsning for gående på Willhelm Dalls vei

Venstre stilte spørsmål i Formannskapet tirsdag 4.september om hva Kristiansund kommune på kort sikt kan gjøre for å bedre trafikksituasjonen for innfart til Kristiansund, og spesielt de aktuelle forholdene på Willhelm Dalls vei ved Røsslyngveien. Etter rådmannens redegjørelse i påfølgende møte 11.9. fremmet representanten Ragnhild Helseth følgende forslag:
-Formannskapet ber rådmannen utrede om Kristiansund kommune kan forskuttere kostander for gjennomføring av midlertidige tiltak for overgang på Wilhelm Dalls vei ved det tidligere slakteriet.
Forslaget fikk tre stemmer, sju stemte imot.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Ragnhild helseth mars 2012

Foto: TS

Saken ble redaksjonelt omtalt i Tidens Krav etter begge møtene. Ragnhild Helseth skrev et leserbrev som sto i TK 15.09.12:

DET HASTER MED STRAKSLØSNING FOR GÅENDE PÅ WILLHELM DALLS VEI

Venstre stilte spørsmål i Formannskapet tirsdag 4.september om hva Kristiansund kommune på kort sikt kan gjøre for å bedre trafikksituasjonen for innfart til Kristiansund. De aktuelle forholdene på Willhelm Dalls vei og Melkvikan har vært tatt opp av Tidens Krav i flere reportasjer.
Spørsmålene førte til en engasjert debatt i Formannskapsmøtene både 4. og 11.september. Administrasjonen ga i siste Formannskapsmøte en fyldig redegjørelse om mulige tiltak på kort sikt og orienterte om fremdrift for sak om ny innfartsvei.

Venstre sine spørsmål etterlyste strakstiltak, og rettet særlig oppmerksomheten mot planene for en midlertidig overgang på Willhelm Dalls vei ved det gamle slakteriet, som er skolevei for mang elever som går ved Gomalandet barneskole i Røsslyngveien. En planlagt undergang vil først være aktuell etter at Kristiansund har fattet vedtak om endelig løsning for ny innfartsvei. Dette kan tidligst skje i 2016, i følge administrasjonen.
Willhelm Dalls vei er en del av Rv70. Dagens lyskryss er svært trafikkfarlig. Det foreligger konkrete planer fra Statens vegvesen om en midlertidig løsning som vil bedre dagens lyskryss, en sak som har vært påpekt av foreldreutvalg og skole i mange år.

Det er fattet vedtak og satt av midler til den midlertidige overgangen. Overskridelser i det pågående arbeidet med undergang ved Atlanten stadion, har gjort at finansiering av overgang ved Røsslyngveien igjen er skjøvet ut i tid.

Undertegnede har siden 2008 fulgt saken om å få anlagt et nytt lyskryss nærmere Røsslyngveien, et trafikksikringstiltak som altså ennå ikke er realisert.
Venstre ser svært alvorlig på denne saken og mener at det haster. Derfor fremmet Venstre et forslag i Formannskapet sist tirsdag der vi ba om at rådmannen så på om kommunen kunne forskuttere byggingen. Forslaget fikk 3 stemmer og falt, og 7 stemte i mot.

Venstre har tillit til at Statens vegvesen jobber intenst med å sikre finansiering, og at Kristiansund kommune følger opp med påtrykk.

Allikevel lover Venstre å ta vårt forslag opp pånytt i budsjettbehandlingen i desember hvis ikke Statens vegvesen har lyktes med å legge frem finansiering til da.

Ragnhild Helseth(V)
Formannskapsmedlem

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**