Næringsareal under press i Kristiansund

Det er stort press på næringsareal i Kristiansund. Særlig er pågangen stor fra petroleumsrelatert virksomhet. Bystyret vedtok 26.februar å avvente omregulering av næringsareal ved Teistholmen Industripark fra fiskeribasefunksjon til blandet formål definert som allmenn industri. Vedtaket ble fattet etter forslag fra Venstres Pål Farstad, bystyrerepresentant og leder av næringsutvalget. Mulige leietakere fra marin sektor har vist interesse for området, og dette må avklares før eventuell omregulering. Vedtaket har vakt debatt blant politikere og i pressen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I et intervju med tk.tv 28.februar, sier Pål Farstad blant annet at -hvis Kristiansund fortsatt skal være en sjømatby, og oppfylle gode intensjoner i planverk som man har, så må en ha areal som er tilpasset og som er øremerket den delen av næringslivet. Byen trenger flere ben å stå på, derfor må vi passe oss for ikke å bli alt for oljeavhengig. Olje er svært viktig for Kristiansund og regionen, men vi må også ha tanker om å utvikle andre typer næringsliv i Kristiansund og i området.

-Nå er vi inne i noen prosesser som vi må sluttføre og jobbe videre med, og så får vi ta opp en status når den prosessen er unnagjort. Her er det ikke slik at vi skal holde på areal til evig tid hvis det ikke er framtidsrettet. Dette handler om å gi en prioritet nå. Det er viktig å få en bredere kartlegging og fundament fr en tar en endelig beslutning, sier Farstad til tk.tv.

Tidens Krav skriver på lederplass 4.mars at “Kristiansund er presset på areal til næringslivet. Særlig gjelder dette oljenæringen. …. I en slik situasjon er det råflott å sitte på attraktivt areal på Bentneset, uten å ta virkeligheten inn over seg.”
Næringsutvalgets vedtak som lå ved saken i bystyret, sier at utvalget vil ha en videre kartlegging av framtidens behov for dagens marine aktører på Teistholmen Industripark, og at det må gjøres en kartlegging av mulige nye marine etableringer på stedet. Utvalget vil ha en dialog med Averøy kommune der en i fellesskap ser på alternative områder for utvikling av marine næringer på Nordmøre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**