Oppskrift på manglende lederskap i sykehussaken

Andreas Sandvik, leder i Kristiansund Venstre, med leserbrev i Tidens Krav 12.12.14 om sykehussaken.
-Hvordan er det mulig at både styreleder og administrerende direktør i Helse Midt kan ødelegge en prosess som så langt har vært ryddig, troverdig og transparent for et nytt sykehus i Nordmøre/Romsdal? Dette spørsmålet stiller Sandvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Andreas Sandvik

Foto: Ragnhild Helseth

OPPSKRIFT PÅ MANGLENDE LEDERSKAP

Hvordan er det mulig at både styreleder og administrerende direktør i Helse Midt kan ødelegge en prosess som så langt har vært ryddig, troverdig og transparent for et nytt sykehus i Nordmøre/Romsdal?

Jeg har ikke registrert at ledelsen i Molde kommune har satt spørsmål ved den prosessen som har vært gjennomført. At Molde har reagert på at tidligere helsestatsråd Strøm-Eriksen stoppet nye Molde sykehus er forståelig. Men det kunne vært litt hyggelig om Moldes ledere hadde litt forståelse for at prosessen rundt den ikke var god.

Helseminister Bernt Høie fra Høyre benekter at han har instruert noe som helst i valget av lokalisering av sykehuset for Nordmøre og Romsdal. Det er sikkert riktig. Høyres ordførerkandidat i Kristiansund forsikret meg på Futura sist lørdag at helseministeren ikke hadde noen befatning med saken.

Nei, Høie løy ikke i sine kommentarer etter at Astrid Eidsvik sa opp i protest mot overprøvingen. Men fortalte han sin rolle, eller manglende rolle!

Jeg har ikke erfaring fra rolle som styreleder i statlige selskaper. Men det er ikke vanskelig å forstå at som statens representant må du sikre deg at du har ryggdekning for selskapets strategiske utvikling. For mitt ringe vedkommende var det helt nødvendig å avklare eiers ønske for drift og utvikling av Kristiansund Parkering før jeg tiltrådte som styrets leder.

Det er for meg åpenbart at Helse Midts styreleder og selskapets administrerende direktør må ha hatt godkjenning for å gi Eidsvik beskjed om at hun var på «feil spor». Høie har ikke blandet seg inn på en slik måte at han kan avvise all kritikk. Men han har ikke instruert styrets leder om at prosessen som Eidsvik har satt i gang skal gjennomføres slik det var lagt opp til.

Det er uforståelig at en erfaren politiker som Høie ikke skjønte konsekvensene av ikke å opptre samlende i en lokaliseringsdebatt. Hadde Eidsvik fått lagt fram sin innstilling og Kristiansund hadde tapt hadde det vært smertefullt, men OK vi tapte, vi var ikke gode nok. Men dette er katastrofalt.
Blir dette resultatet, vinner Molde på grunn av falske grep!

For flere har denne siste utviklingen på nytt satt fart i frykten for at Helse Midt og Molde kommune har en annen agenda enn flere sykehus i Møre og Romsdal. Det er derfor godt å se at Sunnmøre endelig har våknet. Får Helse Midt og Molde blir det nye sykehuset i Molde fylkets eneste.

Andreas Sandvik
Leder
Kristiansund Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**