-Spør om anskaffelsesregelverk

Riksrevisjonens undersøkelse av Helse Midt-Norges gjennomføring av anskaffelsesprosessen og oppfølging av kontraktene om levering av ambulansetjenester avdekket alvorlige lovbrudd. Venstres stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad spør derfor helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hansen om han kan garantere at anskaffelsesregelverket blir fulgt og at tilbyderne blir likt behandlet i den nye prosessen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

-Når Riksrevisjonen påpeker at tilbyderne ble ulikt behandlet når det gjaldt informasjon, vilkår og kriterier for å oppnå kontrakt er det riktig å spørre statsråd Hansen om han kan gi garantier for at anskaffelsesregelverket blir fulgt i de nye tildelingsrundene, sier Skjelstad, som viser til at det fortsatt kommer bekymringsmeldinger og påstander om at anskaffelsesregelverket ikke blir fulgt.

En viktig årsak til regelbruddene er at sentrale deler av virksomheten i Helse Midt-Norge RHF ikke var godt nok organisert. — Helseministeren må nå ta ansvar for å få Helse Midt-Norge på rett vei, avslutter Andre N. Skjelstad.

Les spørsmålet her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**