-Viktig med et sterkt landbruk

Fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre, Karl M. Buchholdt, benyttet anledningen til å kjempe for det nordtrønderske landbruket på Venstres landsstyremøte i helgen. — Norsk landbrukspolitikk har behov for en kraftig nyorientering. Den rødgrønne regjeringen er for passiv og for lite grønne i forhold til den landbrukspolitikken som kreves, mener Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-Landbruket legger grunnlaget for den viktigste næringen i privat sektor i mange lokalsamfunn i hele landet, nemlig næringsmiddelindustrien vår. Derfor er det viktig å opprettholde et sterkt landbruk, sier Buchholdt. Han mener at dagens rammeverk ikke er egnet til å nå fastsatte mål for bosetting, sysselsetting, matsikkerhet og forenkling.

Buchholdt sier videre at Venstre vil ha en landbrukspolitikk som tar utgangspunkt i at tilskuddsordningene til landbruket skal være på omtrent samme nivå som i dag, kombinert med forenklinger.- Dette til forskjell fra Høyre som i vår antydet at de ville redusere støtten til landbruket med 4 milliarder kroner, sier Buchholdt.

-Å opprettholde et bærekraftig landbruk er viktig for små og store samfunn i hele landet, dette gjelder ikke minst i Nord-Trøndelag, sier Buchholdt. — Gjennom å legge til rette for en fremtidsrettet landbrukspolitikk med utgangspunkt i gode tilskuddsordninger vil vi sikre at fylket vårt fortsatt vil ligge i landstoppen innen produksjon av fjærfe, svin og melk, avslutter fylkesleder Karl M. Buchholdt i Nord-Trøndelag Venstre.

Les hele saken i Fosna-folket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**