Bedre vilkår for næringsbygg og industri

Det må legges til rette for bedre finansieringsordninger for industribygg og næringsbygg i distriktene. Det krever Venstre i sitt stortingsvalgprogram. Norge har alle forutsetninger for å utvikle seg som industrinasjon, skriver stortingskandidat Andre N. Skjelstad i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Innlegg av Andre N. Skjelstad — Stortingskandidat for Venstre

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Lange tradisjoner, god kunnskap og tilgang på fornybar energi gir oss et godt grunnlag for fremtidig konkurransekraft. Finansiering er ofte en hemsko i mange distriktsområder for å reise industri og næringsbygg. Med unntak av sentrumsområdene helt sør i Nord-Trøndelag er det ofte vanskelig å få på plass finansiering. Dette knytter seg i mange tilfeller til dårligere vilkår for bankene for å ta pant i slike bygg.

Norge er avhengig av et nyskapende næringsliv. Den rødgrønne regjeringen skryter av at den har fått på plass mange statlige arbeidsplasser, men vi må få privat sektor til å yngle. Norge trenger mange nye bedrifter for å sikre velferden for kommende generasjoner. Store deler av verdiskapningen skjer i distriktene. Da må vi legge til for infrastruktur som gjør det mulig å hente ut verdiskapningspotensialet i distriktene ressurser. Bedre finansieringsordninger for nærings- og industribygg i distriktene vil gjøre det mulig å utvikle nye arbeidsplasser her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**