Gahr Støre må ta ansvar

-Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre må ta ansvar og løse økonomiproblemene i Helse Midt-Norge, sier Venstres stortingskandidat i Nord-Trøndelag Andre N. Skjelstad. – Det er regjeringen som har initiert en offentlig overtagelse av ambulansetjenesten, dermed er det naturlig at regjeringen tar kostnadene for de økte overskridelsene, mener Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Overgangen fra privat til offentlig drift har ført til store ekstrautgifter for Helse Midt-Norge. Bare seks måneder etter at helseforetaket overtok ambulansetjenesten fra private drivere ligger det an til et underskudd på 126 millioner kroner.

Det ble i dag varslet at overskridelsene innen ambulanseforetaket vil gå utover det øvrige behandlingstilbudet. Administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Daniel Haga, sier i dag at millionunderskuddet i helseforetaket vil få konsekvenser, men at akutt- og kreftbehandling skal skjermes. —Dette betyr at nedskjæringene vil gå utover alle andre tilbud i helseforetaket, sier Skjelstad.

-Det går ikke an at helseminister Støre ikke vil dekke merkostnadene innen Helse Midt-Norge når vi ser hva konsekvensene innebærer, sier Skjelstad. Han spør om dette er en villet politikk fra de rødgrønnes side for å svekke helsetilbudet i Nord-Trøndelag.

-Vi kan ikke sitte og se på at helsetilbudet i Nord-Trøndelag blir rasert. Derfor må helseministeren inn med ekstra penger til Helse Midt-Norge. Den offentlige overtagelsen av ambulansetjenestene var et tross alt statlig initiert, derfor må helseminister Støre ta ansvar, avslutter Andre N. Skjelstad i Nord-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**