Sats på landbruket

Landbruket står for en betydelig del av verdiskapningen i Nord-Trøndelag. Den tradisjonelle bruksstrukturen må videreføres på en levedyktig måte og mulighetene til mer videreforedling, alternative produksjonsformer og inntektskildene utnyttes, skriver stortingskandidat Andre N. Skjelstad i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Innlegg av Andre N. Skjelstad — Venstres førstekandidat ved stortingsvalget

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Venstre vil ha en innovativ landbrukspolitikk som gir landbruket nye muligheter til utvikling. For Venstre betyr det at vi vil opprettholde overføringene til landbruket på omtrent samme nivå som i dag, vi vil opprettholde tollvernet så langt det er mulig av hensyn til vår eksport av andre varer og vi vil fjerne unødvendig byråkrati som vanskeliggjør bondens hverdag. At gårdbrukerne har økonomisk trygghet er veldig viktig for næringsmiddelindustrien som er stor i Nord-Trøndelag.

Fremtidens landbrukspolitikk må utformes slik at hver enkelt bonde får større handlingsrom og økt frihet, med gode økonomiske rammevilkår. Utvikling av de mest kapitalkrevende husdyrproduksjonene — melk og kjøtt — må stimuleres, med en betydelig styrking av virkemiddelbruken ved store investeringer, og satsingen på nisjer må økes. Venstre vil at det skal være økonomisk handlingsrom for å videreføre tradisjonell landbruksproduksjon på små og mellomstore bruk, samtidig som mulighetene skal legges til rette for nyskapning og nye driftsformer også i landbruket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**