-Spør om planovergangen på Skogn

Venstres Andre N. Skjelstad spør samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om hvilke tiltak statsråden vil iverksette for å få på plass et planfritt kryss over jernbanen på Skogn. “Hvilke umiddelbare planmessige og økonomiske tiltak vil samferdselsministeren iverksette for å få på plass en planfri overgang over jernbanen i Skogn sentrum?”, er Skjelstads spørsmål til Solvik-Olsen. Ministeren må svare innen 5 virkedager.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Skjelstads begrunnelse for spørsmålet:

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Jernbaneverket har nedlagt innsigelse mot et planlagt bygg med 45 leiligheter i Skogn. Det varsles om nye innsigelser av utbyggingsplaner i området. Bakgrunnen er at Jernbaneverket krever konkrete planer for en planfri kryssing av jernbanen for både gående, syklende og bilister.

Det er store og viktige regulerings- og utbyggingsplaner på gang i området. Dette gjelder både i forhold til utbygging av leiligheter i Skogn sentrum og nye store boligfelt som er under regulering i Holåsen Vest og Skillelia.

Det er viktig at store utbyggingsplaner i Skogn ikke blir utsatt for lenge og på ubestemt tid. En planfri overgang er derfor et viktig utbyggingstiltak for næringsliv og beboere i Skogn. Det er derfor behov for snarlige tiltak for å få på plass en planfri overgang over jernbanen og eventuelt en ny veitrasé for denne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**