Regjeringen svikter Ytterøy

Venstres Karl M. Buchholdt er skuffet over at den blå-blå regjeringen ikke vil legge til rette for søndagsåpen butikk i fire sommermåneder på Ytterøy. Etter at fylkesmannen i Nord-Trøndelag sa nei til en slik ordning har Buchholdt gjennom stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad spurt kulturminister Torhild Widvey (H) om hvilke tiltak regjeringen vil iverksette for å legge til rette for et søndagsåpent butikktilbud på Ytterøy.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Regjeringens svar er udelt negativt, og støtter opp om et utrolig stivbeint byråkrati, mener Buchholdt.

"Hvilke umiddelbare tiltak vil statsråden iverksette for å legge til rette for et søndagsåpent butikktilbud på Ytterøy?", var Skjelstads spørsmål til statsråden. På grunn av at regelverket er underlagt lov om helligdagsfred er det kulturministeren som er ansvarlig statsråd, og Widvey sier at hun ikke kan overprøve fylkesmannens avgjørelse i denne saken, noe som forundrer Buchholdt.

-Regjeringens talskvinne viser til at de ønsker å tillate søndagsåpne butikker på søndager, bare ikke akkurat nå, sier Buchholdt. Både Levanger kommune og Coop Marked Ytterøy ønsker at Ytterøy får søndagsåpen butikk om sommeren, sier Buchholdt, blant annet for å stimulere til økt næringsutvikling og mer turistsatsing på øya. — Det er vel ikke Høyre og FrPs mening at vi skal svekke næringslivet i kommunen?, spør Buchholdt.

Han mener det er uholdbart at Høyre og Fremskrittspartiet ikke vil legge til rette for en økt turistsatsing på Ytterøy og en mer handlekraftig næringspolitikk for øysamfunnet gjennom å gjennomføre dette tiltaket. — Levanger trenger sterke bygdesamfunn, derfor vil Venstre legge til rette for en mer vekstkraftig næringspolitikk i Levanger, sier Buchholdt. – I tillegg til en mer offensiv kommunal næringspolitikk, blant annet gjennom å satse på turisme i Levanger og på Ytterøy, er vi også avhengig av en mer velvillig holdning fra staten, avslutter Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**