Ikke polkvoter, segway og proffboksing

De viktigste sakene er ikke polkvoter, segway eller proffboksing, skriver Venstres Anne-Brit Skjetne i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Innlegg av Anne-Brit Skjetne – Levanger Venstre

miljø

Foto: ukjent

De viktigste sakene er:
*Klima-og miljøpolitikk.
*Styrking av tiltak for de svakeste i samfunnet vårt, særlig barna.

Statsbudsjettet for 2015 slik det framstår etter at støttepartiene KrF og Venstre har fått påvirket det, gir et:

*Budsjett som styrker klimaforliket i Stortinget gjennom en rekke konkrete tiltak innen samferdselssektoren og grønne skatter. Budsjett 2015 er blitt det mest ambisiøse miljøbudsjett noen sinne.

*Budsjett som øker innsatsen for å redusere antallet fattige. Blant tiltakene som legges inn er sikring av barnetillegget i uføretrygden, styrking av tilskuddsordningen mot barnefattigdom og utvidelse av forsøk med gratis kjernetid i barnehage for 4 og 5 åringer i lavinntektsfamilier.

I tillegg har forskriftsendringen som gjelder beskyttelse av lengeværende asylbarn blitt endret slik botiden i Norge skal tillegges større vekt enn i dag og har til hensikt å muliggjøre opphold for flere lengeværende barn. Landets praksis så langt har vært en skam for Norge.

1. nyttårsdag holdt statsminister Erna Solberg sin nyttårstale.Det er grunnleggende positivt at statsministeren peker på 2015 som et avgjørende år for klimaet og at hun er tydelig på at norske utslipp skal ned både hjemme og ute. Statsministeren framhevet også at det ikke behøver å være motsetning mellom en forsvarlig klimapolitikk og økonomisk vekst, grønn vekst.

Dette lover godt for politisk handling på den viktigste saken i framtida.Miljøpartiet Venstre er i en gunstig posisjon for å påvirke. Og handling må til hvis vi skal redde kloden vår. Vi har altfor lenge hatt en politisk administrering av landet, nå trengs nytenkning og handling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**