Krever sak om Nasjonalmuseet i Stortinget

Trine Skei Grande har levert forslag om at planene for flytting av Nasjonalmuseet må behandles i Stortinget. – Museet fortjener en skikkelig, demokratisk behandling, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Venstres Trine Skei Grande står bak et forslag om at regjeringen må presentere sine planer for nytt Nasjonalmuseum i Stortinget. Grande er stortingsrepresentant for Oslo Venstre. Høyre og KrF har sluttet seg til forslaget.

Trine Skei Grande

Foto: Rune Kongsro

– Det er mye usikkerhet knyttet til planene om flytting av Nasjonalmuseet til Vestbanetomta, og vi mener at Stortinget må få anledning til å drøfte dette skikkelig. Det er viktig å sikre en bred forankring i en sak som kommer til å ligge fast i mange år fremover, sier Trine Skei Grande.

Skei Grande mener det er uakseptabelt at Stortinget kun får noen linjer i en budsjettproposisjon å forholde seg til i en så viktig sak som dette.

– Kulturminister Trond Giske har opptrådt usedvanlig arrogant overfor både Stortinget og det brede folkelige engasjementet som knytter seg til Nasjonalmuseets fremtid, sier hun.

Trine Skei Grande gikk i begynnelsen av mars ut med at hun er innstilt på å beholde Nasjonalgalleriet i den historiske bygningen på Tullinløkka, og etablere et museum for samtidskunst på Vestbanetomta.

– Bør ikke flyttes til Vestbanen (NRK Østlandssendingen 03.03.09)

Høyre var da skeptisk til å revurdere flytteplanene. Nå har Høyres Olemic Thommessen snudd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**