Skuffet over manglende satsing på Vektshuset på Tøyen

Venstre er skuffet over over at regjeringen ikke prioriterer Veksthuset på Tøyen eller setter av midler til vedlikehold ved Naturhistorisk museum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Trine Skei Grande på KinoKino

Foto: Tormod Rossavik

– Jeg er svært skuffet over at regjeringen ikke benytter statsbudsjettet for 2012 til å komme med en avklaring for veksthuset på Tøyen og heller ikke setter av midler til nødvendig vedlikehold for øvrige bygninger ved Naturhistorisk museum, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

Pådriver
Planene for et nytt veksthus ved Naturhistorisk museum på Tøyen har lenge vært klare for realisering, og Venstre har vært en pådriver for at prosjektet skulle få nødvendig statlig finansiering.

– Ideelt mener Venstre at veksthuset burde stått klart til Universitetet i Oslo sitt 200-års-jubileum i år, slik vi foreslo i 2008. I det minste mener jeg at regjeringen kunne kommet med lovnad om en bevilgning til UiO nå i jubileumsåret, sier Skei Grande

– Den rødgrønne regjeringen har gang på gang utsatt å bevilge de nødvendige midlene til nytt veksthus. Vi hadde håpet at bevilgningene til veksthuset endelig skulle komme på plass i denne budsjettrunden, men jeg konstaterer at heller ikke i år mener de rødgrønne at dette er viktig nok. Det er sterkt beklagelig, mener Skei Grande.

Vedlikeholdsetterslep
I tillegg til at planene om nytt veksthus nå settes ytterligere på vent er det store utfordringer knyttet til rehabilitering og vedlikeholdsetterslep ved Naturhistorisk museum. Heller ikke dette gir regjeringens forslag til statsbudsjett noe svar på.

– Jeg mener det er helt nødvendig at UiOs anlegg på Tøyen nå gis et skikkelig løft. Venstre kommer til å kjempe for å få fortgang i dette når statsbudsjettet for 2012 nå skal behandles i Stortinget, lover Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**