Uttalelse: Fjordbyen må knyttes sammen med Middelalderbyen

Bjørvika blir i løpet av noen år en byens mest spennende bydeler med viktige kulturbygg, boliger, arbeidsplasser og en flott havnepromenade. Bjørvika grenser også til aller eldste Oslo, Middelalderbyen. Vi kan med noen steg gå rett fra den ultramoderne byen og inn i Middelalder-Oslo. Nå er utfordringen å lage en god overgang mellom disse to byutviklingsprosjektene, som det ligger 1000 år i mellom. Klarer vi det, lager vi et område i Oslo som få andre byer i Europa har maken til. Det vil ikke bare være en gave til byens befolkning, men også en attraksjon for turister og andre tilreisende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Hovedstyret i Oslo Venstre understreker at det er nå vi har denne muligheten. Vi kan løse denne oppgaven ved å tenke helhetlig på området fra Dronning Eufemias gate, opp Bispegata (Bispeallmenningen) til Oslo torg. Hovedstyret vil peke på at byggingen av dobbeltspor til Ski også gjør det naturlig å se på utformingen av området på nytt.

Hovedstyret i Oslo Venstre vil oppfordre byrådet og bystyregruppen til på nytt å ta opp spørsmålet om hvordan vi kan utforme f eks Bispeallmenningen, slik at alle som går der umiddelbart vil få opplevelsen av at de er i et helt spesielt område, overgangen mellom det historiske Oslo og den moderne og attraktive kulturbyen.

Hovedstyret i Oslo Venstre mener at å knytte Fjordbyen sammen med Middelalderbyen er et 100-årsgrep i byutviklingen. Det er vårt ansvar at vi tar dette grepet nå.

Vedtatt av Oslo Venstres hovedstyret, 19. september 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**