Enighet mellom Oslo kommune og boet etter Oslo Vei

Oslo kommune har inngått forlik med bostyret i konkursboet etter Oslo Vei. Huken pukkverk blir avviklet innen utgangen av 2018, og kommunen og boet samarbeider i avviklingsperioden om å klargjøre området for etterbruk. Boet frafaller alle krav omfattet av sitt søksmål mot kommunen, og saken heves for retten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


— Huken vil bli en viktig ny inngangsport til marka, og et område for aktivt friluftsliv. Forliksavtalen gir forutsigbarhet for nærmiljøet. Jeg er glad for at vi har kommet til enighet, sier Anne Siri Koksrud Bekkelund (V), konst. byråd for kultur og næring.

Samarbeidet mellom kommunen og boet legger til rette for at sikringsarbeidet pågår fortløpende i driftsperioden. Oslo kommune har fått utarbeidet en mulighetsstudie for Huken i tett samarbeid med bydelen og innbyggerne i området.

Anne Siri Koksrud Bekkelund

Foto: Sturlason

For Huken pukkverk betyr forliket at:
-Avtale om leie av eiendom og drift av steinbrudd og uttak av steinmasser i Huken skal opphøre 31.12.2018, altså to år tidligere enn leiekontrakten tilsier.
-I den gjenstående driftsperioden skal boet forestå sikring av bruddet med rene masser, i henhold til offentlige krav for sikring og Oslo kommunes sikringsplan.
-Tungtransport som likevel skal inn i området, kan utnyttes effektivt til å tilføre området rene masser til sikring.
-Boet forplikter seg til å redusere eksisterende lager med returasfalt med minimum 135 000 tonn.

Den økonomiske enigheten er som følger:
-Oslo kommune skal betale 85 millioner til konkursboet etter Oslo vei.
-Oslo kommune frafaller samtlige anmeldte fordringer i boet.

— Jeg er glad for at vi nå kan sette punktum i en sak som har vært vanskelig for alle involverte parter, sier Bekkelund.

Avtalen er godkjent av Finanskomiteen, og stadfestet gjennom budsjettvedtak i Oslo bystyre i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**