Bjerke bydelsutvalg går mot tiggeforbud

Bjerke Bydelsutvalg behandlet AP og FrPs forslag til tiggeforbud i BU-møte 4/9. BU gikk mot begge forslag med 10 stemmer mot 5.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


SV hadde fremmet forslag om uttalelse som ble diskutert i møtet. Uttalelsen fikk støtte fra samtlige representanter fra AP, SV, Rødt og V. Frp og Høyre stemte mot.

Følgende uttalelse ble vedtatt:

Bjerke bydelsutvalg er mot å kriminalisere tigging. Vi ønsker et inkluderende samfunn der vi ikke møter sosial nød med straff. BU mener det ikke vil være uproblematisk å skulle håndheve et tiggeforbud. Selv med et forbud ville ikke tigging være en alvorlig nok overtredelse til å utvise EØS-borgere fra Norge. Dessuten vil det kunne være uklart hva tigging egentlig er, og mange vil kunne finne andre måter å samle inn penger på gjennom for eksempel å spille musikk, samle inn flasker eller drive salgsvirksomhet. I den grad tigging utøves på en måte som av andre årsaker er lovstridig, typisk ved at tiggeren forfølger eller opptrer truende overfor forbipasserende, har politiet hjemmel i dagens regelverk til å gripe inn, selv om dette ikke alltid er en praktisk mulighet. Derfor mener BU det verken er hensiktsmessig eller verdig å kriminalisere tigging.

Les om debatten i Akers Avis Groruddalen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**