Grorud Venstre takker Jon Julius Sandal for innsatsen, sier nei til utbygging på Romsås og ja til OL i Lillomarka Arena

BU-representant Jon Julius Sandal har valgt å melde seg ut av Venstre som følge av uenighet om utforming av barnehagepolitikken. På kveldens styremøte vedtok styret i Grorud Venstre en uttalelse der Jon Julius takkes for innsatsen. I tillegg sier styret i Grorud Venstre nei til utbygging i skogen på Romsås, ja til fredning av Hestejordene og ja til OL-skiskyting i Lillomarka Arena.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Hovedsak på kveldens styremøte i Grorud Venstre var BU-representant Jon Julius Sandals valg om å melde seg ut av Venstre. Sandal har stått på for å få inn en lovfestet bemanningsnorm med 1 ansatt per 3 barn for de minste og 1 ansatt per 6 barn for de største. Sandal fikk med seg mange inkludert Venstre-leder Trine Skei Grande på Venstres landsmøte, men forslaget ble likevel nedstemt. Etter en betenkningstid valgte Sandal da å trekke seg fra Venstre.

Styret i Grorud Venstre vil gjerne få takke Jon Julius for den innsats han har gjort, både som lokallagsleder, i flere valgkamper og ikke minst som Venstres første BU-representant på Grorud. Styret gjorde følgende vedtak:

Styret i Grorud Venstre ønsker å takke Jon Julius for den innsatsen han har gjort, særlig i forbindelse med forrige BU-valg. Jon Julius er valgt på Grorud Venstres program, og styret i Grorud Venstre vil gjerne at Venstres gruppe i komiteene fortsetter å samarbeide med Jon Julius når han nå blir uavhengig representant i bydelsutvalget.

Nei til nedbygging av skogen på Romsås
Det pågår en debatt om hvorvidt det skal bygges småhus på Romsås. Både Ravnkollen og skogsområdet mellom blokkene er foreslått. Grorud Venstre sier nei til disse planene, men utelukker ikke at småhus kan bygges på andre områder. Følgende vedtak ble gjort:

Styret i Grorud Venstre går imot utbygging i skogen både mellom blokkene på Romsås og langs Ravnkollen. Vi er åpne for at det er et behov for småhusbebyggelse på Romsås, men dette bør legges på andre arealer, for eksempel ned mot Trondheimsveien.

Hestejordene

Foto: 2008/ Byantikvaren i Oslo

Fredning av Hestejordene og OL i Lillomarka Arena
Styret i Grorud Venstre er svært tilfreds med at byrådet sier nei til OL løyper på Hestejordene. Området bør i stedet fredes og gis status som landskapsvernområde. Lillomarka Arena og Huken bør velges som OL arena:

Styret i Grorud Venstre mener Hestejordene må bevares og fredes som landskapsvernområde. En OL arena for skiskyting bør legges til Lillomarka Arena og Huken. Grorud Venstre forutsetter at anlegget blir et breddeanlegg i etterkant av et OL.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**