Helse og omsorg

Venstre vil ha et helsevesen som setter folk først.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Sykehus

sykehuskø

Foto: Jo Straube

Venstre vil korte ned sykehuskøene ved å øke antall behandlingsplasser, sørge for at det blir gitt garantier for behandling ved kreftdiagnose og fortsatt ha et sterkt offentlig helsevesen som grunnmuren i helsesystemet vårt. Det nye sykehuset på Kalnes skal bygges slik at Østfolds befolkning får et så godt helsetilbud som mulig.

Psykisk helse

psykolog

Foto: vho

Det å slite psykisk må tas på alvor. Venstre vil ha lavterskeltilbud med mulighet til psykolog uten henvisning i kommunene, slik at man kan få hjelp når man ber om det.

Eldre

eldreomsorg

Det at flere blir eldre er positivt for samfunnet. Venstre vil gjøre det enklere å bo hjemme lenger, med økt mulighet for omsorgslønn og økt bruk av velferdsteknologi og alternative boformer. Venstre vil sørge for at det bygges flere sykehjem for de som trenger det.

Helsesøster

helsesøster

Foto: Jo Straube

Østfold trenger sårt flere helsesøstre som kan følge opp og forebygge sykdom blant barn og ungdom. Venstre vil ha 50 flere helsesøsterårsverk i Østfold i løpet av de neste fire årene som staten fullfinansierer.

Folkehelse

sunne barn

Foto: Jo Straube

Forebyggende aktivitet og folkehelse har vært undervurdert i helsepolitikken. Venstre vil gjøre det lettere å drive med fysisk aktivitet ved å legge til rette for turmuligheter og gang- og sykkelstier der folk bor. Venstre vil opprettholde et høyt nivå på alkoholavgiftene, og heve dem på sprit. Venstre vil fjerne momsen på frukt og grønt og økologisk mat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**