By- og havneutvikling i Moss

Høyre, Venstre og KrF ønsker en helhetlig utredning av byens havneområder for å skaffe kunnskap til å avgjøre hvilken by- og havneutvikling Moss skal ha.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


To stortingsrepresentanter fra Østfold FrP har tatt på seg oppgaven å forklare hva Moss FrP mener om havn og byutvikling i Moss. Vi er fullt ut enige om at behovet for helhetlige løsninger må styre utviklingen.

Bodø by-night

Foto: Daniel Solbakken Daasvatn

H, V og KrF har hele tiden hatt som utgangspunkt at det er vår bys behov for utvikling og å skape arbeidsplasser som må styre hva vi gjør på Værla. Derfor har vi også foreslått å utrede alle sider av havnedrift og byutvikling i området. Når vi får konsekvensanalyser av alternativene på bordet, kan vi bestemme hva som er best for byen og innbyggerne.

Vi tre partier ønsker oss en byutvikling som gir gode boområder, gode kollektivknutepunkt samt gode forhold for næringsutvikling og framtidsrettet industri. For området ved Værla betyr det at vi ønsker oss frigjort areal til knutepunktsutvikling innerst i havna. Havna må og skal finne sin plass i det perspektivet. Da må vi gjøre en helhetlig vurdering på hvor stor en havn kan og skal være for å dekke de funksjoner bystyret ønsker den skal ha. Etter de innspill vi har registrert både fra beboere og næringslivet, er det akkurat det de også ønsker.

Drammen havn

Foto: Ståle Sørensen

Derfor foreslo H, V og KrF, i bystyret 18. august, en utredning som vil gi oss alle konsekvenser for dagens havn, ingen havn eller en utvidet havn i syd. En slik utredningsprosess utført av dyktige fagfolk vil også involvere alle interessenter, både fra næringslivet og innbyggerne, og sikre at alle sider av saken kommer fram. Heller ikke våre partier ønsker en enorm havn eller en havn der containere uten omløp blir stående som barrikader mot deler av byen. Vi ønsker en miljørettet og moderne havn som er tilpasset omgivelsene, slik det vises flere eksempler på i mediedebatten.

Dette har vi brukt et par måneder på å forsøke å forklare FrP. Det skal ikke nå tas stilling til havnas framtid. Det vi skal bestemme er hva som skal utredes for å få alle mulige løsninger med konsekvenser på bordet. Vi håper at bystyret neste gang vil være med oss på dette slik at vi kan få alle fakta klarlagt gjennom en helhetlig utredning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**