Holstad Aasheim ny i Formannskapet i Råde

I og med at Christian Holstad Lilleng har meldt flytting til Sunnmøre i sommer blir det flere forandringer i Råde Venstres kommunestyregruppe. Kjell Andre Holstad Aasheim går inn i Formannskapet, Elin Marie Johannessen blir fast representant i kommunestyret, mens Camilla HC Hagmann og Alexander Ski Aasberg blir nye medlemmer i henholdvis Teknikk og Oppvekst og kultur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Kjell Andre Holstad Aasheim

Kjell Andre Holstad Aasheim
Foto: Moss Avis

– Det ble en del forandringer i og med at enkelte ville få mange oppgaver dersom man ikke omrokkerte litt, forklarer avtroppende lokallagsleder Christian Holstad Lilleng. – Det ville for eksempel bli fryktelig mye på Kjell Andre Holstad Aasheim dersom han både skulle være leder i Utvalg for teknikk og være i Formannskapet.

Hagman i Utvalg for teknikk
Dermed går Camilla HC Hagmann inn i Utvalg for teknikk slik at Holstad Aasheim skal få konsentrere seg om kommunestyre og Formannskap. – Camilla er utdannet sivilingeniør fra Universitetet på Ås (UMB) og har master i økologi. Så vidt jeg vet så kan hun bli den første kvinnelige lederen av Utvalg for teknikk i Råde, så det er et litt historisk sus over dette. Jeg har hatt gleden av å ha Camilla som nestleder i lokallaget, og hun er ei utrolig flink kvinne.

Holstad Aasheim er siviløkonom fra Stetson university i Florida/USA, noe Lilleng mener blir meget bra for Formannskapet. – I og med at det er mange økonomisaker i Formannskapet, så er det ikke fritt for at jeg har måttet lene meg mot Kjell Andre når det kommer til en del av de økonomisk-tekniske tingene. Jeg tror helt ærlig at Formannskapet styrkes gjennom at Kjell Andre kommer inn i stedet for meg. Han kan dette til fingerspissene, og vil kunne tilføre formannskapet en ny dimensjon.

Holstad Aasheim blir samtidig ny gruppeleder for Venstre kommunestyregruppe.

Johannessen i kommunestyret – Ski Aasberg i Oppvekst og kultur
Elin Marie Johannessen går inn i kommunestyret i stedet for Lilleng og overlater plassen i Utvalg for oppvekst og kultur til Alexander Ski Aasberg.
– Som for Kjell Andre, så er det viktig at det ikke blir for mye på enkeltpersoner, og derfor vil Elin Marie nå få konsentrere seg om kommunestyret, forteller Lilleng

Alexander Ski Aasberg og Trine Skei Grande.

Alexander Ski Aasberg og Trine Skei Grande.
Foto: Kjartan Almenning

Alexander Ski Aasberg er leder i Råde Unge Venstre og styremedlem i Østfold Unge Venstre og er allerede, tross sine 15 år, en dreven ungdomspolitiker.
– Det at utvalget nå får inn en ungdomspolitiker tror jeg vil kunne gjøre at utvalget lettere fatter vedtak som er mer forankret i den yngre delen av Rådes befolkning.

Lilleng ler når han får spørsmålet om Ski Aasberg er ung for slike oppgaver.
– He-he! Nei, Alexander har bein i nesa. Han har vært en viktig støttespiller for meg og ikke minst har han holdt meg i øra når det gjelder spesielt ungdomssaker. Det er som jeg alltid sier “er du god nok er du gammel nok”. De andre i Utvalg for oppvekt og kultur vil nok merke rimelig kjapt at her har de fått en ung mann med et stort politisk talent.

Det hele formaliseres i kommunestyremøtet 21.juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**