Siri Kalvig mottok miljøpris

Siri Kalvig mottok miljøprisen på Rogaland Venstres årsmøte sandag ettermiddag. – Å få en pris som dette fra et parti som Venstre er et kvalitetsstempel, sa Kalvig. Hun brukte også anledningen til å betro seg til årsmøtet om sin egen tid i partiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Foto: Vidar Grundetjern

Det var stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim som overrakte prisen.
Han redgjorde for begrunnelsen: "Siri M. Kalvig får Rogaland Venstres miljøpris 2007 for sitt engasjement for miljø og klima. Hun reiser nå rundt å holder foredrag om klimaendringene og konsekvensene dette får. Dette er et svært viktig arbeid. Kalvig bruker fagutdannelsen sin innen meteorologi til å underbygge argumentene i klimakampen.
Siri M. Kalvigs bidrag til klimakampen er vesentlig. Rogaland Venstre gir henne miljøprisen som en oppmuntring og vil på samme tid forplikte seg til å fortsette å ta politiske valgene som kan redusere utslippene av klimagasser.”

Siri Kalvig fortalte muntert om sin egen tid i Unge Venstre på 1980 tallet. – Vi var noen jenter som meldte oss inn og vi pusset tilogmed opp partikontoret i Pedersgata i Stavanger. Men vi var ikke særlig mange. Egentlig må jeg vel innrømme at mitt viktigste bidrag til politikken var at vi blant andre vervet Helge Solum Larsen til partiet, sa Kalvig. Men miljøengasjementet mitt er fullt og helt fra den tiden, sa Kalvig.
Siri Kalvig takket Venstre for oppmerksomheten og fortalte at hun hadde erkjent at hennes rolle ikke var i politikken, men som kunnskapsformidler om den viktige klimautfordringen.
Hun brukte også anledningen til å skryte av alle de frivillige i politikken som bruker fritiden sin til å arbeide for viktige samfunnsløsninger.

Kalvig fokuserte også på hvor viktig det er å finne måter som gjør at den enkelte kan bidra i miljøkampen. Hun peker i Rogalands Avis på at det er viktig å finne lokale løsninger som folk kan identifisere seg med, les mer om dette her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**