Nødvendig med gode løsninger for myke trafikanter

Venstre etterlyste trafikksikringstiltak på Kolnesveien da Utvalg for arelasaker hadde sitt forrige møte. Ine marit Torsvik Bertelsen var den eneste som stemte for nødvendig fartsnedsettelse samt fartsdumper på denne traseen, og beboere i området etterlyser nå det samme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Det er viktig at barn har en trygg skolevei og ettersom landbruksmaskinene blir mer moderniserte og kan kjøre fortere, blir det enda viktigere, mener Torsvik Bertelsen.

Utvalgets flertalle mente at fartsdumper ville stikke kjepper i hjulene til landbruket om humpene blir for vanskelige å kjøre over. De mener nemlig at store landbruksmaskiner må ned i tilnærmet null kilometer i timen når de skal kjøre over en hump i tillegg til at det er svært ubehagelig for bøndene.

Venstre har fått henvendelser om bønder som nå kjører 50 km/t på denne veistrekningen med sine jordbrukstraktorer som veier flere tonn. Gående langs denne veistrekningen opplever stadig farlige situasjoer og på bakgrunn av dette etterlyste Venstres Torsvik Bertelsen nødvendige trafikksikringstiltak.
Les mer om saken i Solabladet

Øvredalen-på vei til Svinningen

Foto: Tore Rykkel

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**