Budsjett 2015: Skrøyd av kulturlivet i Stavanger

— Kulturelt har Stavanger blitt ein spenstige og spennandes by, ein by med liv og røra, ein by så gjer kreative kunstnare udviklingsmuligheder, og ein by med mange, gode og varierte kulturtilbud te befolkningen, sa Venstres Per Inge Torkelsen i budsjettdebatten i bystyret mandag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Per Inge Torkelsen

Foto: HSL

Ordførar,

Eg har lyst å skrøyda litt, for det skjer så altfor sjelden. Og eg har lyst te å ver optimistiske, for då ser me lysare på livet, og kan få ein fine jul.

Kommunalstyret for Kultur og Idrett bevilga nettopp masse pengar te kultur. Te festivalar, arrangementer og kulturarrangørar. Millionar av kroner, i ei tid med sviktande skattainngang. Dette syns eg e nydeligt, det gjer meg tro på framtidå, og eg e sykt imponerte av det mangfoldet me har fått innen kultursektoren de siste årå.

Då eg vokste opp, og der va ein konsert me kunne gå på, så va dette mesten ein sensasjon. Nå e der tilbud te oss kver einaste dag, og heldigvis så benytte me oss av det óg. I Stavanger har me nå fått et mangfold, ein kreativitet og ein profesjonelle iver og handlekraft så me kan ver krye av, og som me politikare heldigvis ser nytten i å støtta.

Det e umuligt å ramsa opp alt. På skeivå, orgelfestival, barokk, blues, revy, gospel, bøger og litteratur, kammermusikk, nuart, ittekvert et flerkulturelt aktivt kulturliv, og møje møje aent. Spørmålet e ikkje lenger om der e någe me kan gå på, – nå e spørsmålet KA ska me gå på.
Dette skabe arbeidsplassar, det skabe skattainntekter, og det skabe trivsel. Det skabe ein by folk vil bo i, og leva godt i.

Hvis me i tillegg har Konserthuset og Symfoniorkesteret i baghåvet, Kulturskolen, kulturtilbudet og kulturarbeidet for barn og ungdom. Og når me då i tillegg vett ka Tou Scene allerede e, og ska ble, at MUST, Muséene i Stavanger, har spenstige planar som politikerane ønske realiserte, og at et nytt teater ikkje ligge så jysla langt fram i tid, – då bler eg glade.

Eg e óg glade for at politikerane i Stavanger e såpass samkjørte i kulturpolitikken. At de fleste av oss ser verdien i dette, at me har de same målå, og at me vise dette i praktiske politikk og bevilgningar.
Kulturelt har Stavanger blitt ein spenstige og spennandes by, ein by med liv og røra, ein by så gjer kreative kunstnare udviklingsmuligheder, og ein by med mange, gode og varierte kulturtilbud te befolkningen.
Stavanger, det e ingen filleby. Fallera.

Takk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**