– Miljøpakken dør ikke med drivstoffavgifta

– Vi kan ikke akseptere at miljøpakken blir skrinlagt, sier sentrumspolitikerne Odd Anders With (KrF), Tone Sofie Aglen (Sp) og Jon Gunnes (V). De utfordrer nå ordfører Rita Ottervik til å sørge for framdrift i arbeidet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Buss

I et oppslag i Adresseavisen på mandag kommer det fram at det kan bli vanskelig for Trondheim kommune å få innført drivstoffavgift. Resultatet av dette kan bli at hele miljøpakken blir utsatt, i verste fall skrinlagt.

– Miljøpakken hindrer ikke virkemidler som ikke er nevnt i forliket. Partiene har forpliktet seg til å bruke flere og sterkere virkemidler dersom for eksempel drivstoffavgifta møter veggen, sier de tre lokalpolitikerne.

– Vi har vist at det er tverrpolitisk enighet om å gjøre radikale miljøtiltak på transportsektoren i Trondheim, og da kan vi ikke legge alt på is selv om vi møter motstand mot drivstoffavgifta i regjeringen.

– Vi utfordrer derfor ordfører Rita Ottervik til å samle partene som ble enige om miljøpakken straks. Formålet må være å sikre framdrift for alle de tiltakene som ligger i pakken, og å avklare alternative inntektskilder dersom drifstoffavgifta må skrinlegges. KrF, Sp og Venstre har hele tiden vært åpne og offensive i forhold til å finne alternative finansieringskilder lokalt, og vi er det fortsatt.

– Vi aksepterer ikke at en verdifull miljø- og transportpakke står og faller på regjeringens ja eller nei til drivstoffavgiften, avslutter de.

Denne saken er omtalt i dagens Adressa.

Hele miljøpakken finner du på Trondheim kommunes nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**