Venstre vil bygge midlertidige studentboliger på parkeringsplassen på Dragvoll

Venstre i Trondheim foreslår å bøte på boligmangelen ved å bygge midlertidige studentboliger på parkeringsplassen på Dragvoll.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Det nytter ikke å sitte med hendene i fanget og vente, sier Jon Gunnes, kommunalråd for Venstre.

RIMELIG LØSNING

Keetwonen i Amsterdam «konteinerlandsbyen» er et eksempel på at det går an å skaffe til veie rimelige studentboliger hurtig. I forrige uke skrev Dagens Næringsliv og [eksternlink#http://www.adressa.no/student/article3261953.ece ]adressa.no [/link]at unge gründere er nær ved å tegne en avtale med Universitetet i Stavanger om å levere hybelkonteinere fra Kina for å bøte på byens opphetede leiemarked.

Kostnaden per hybel er beregnet til mellom 300000 og 400000 kroner, og leiepriser på rundt 2000 kroner med dagens rentenivå. De moderne hyblene er utstyrt med kjøkken, soverom og flislagt bad fordelt på 28 kvadratmeter. Venstre mener denne type boliger kan egne seg som midlertidig tiltak. En slik løsning er rask, enkel og rimelig å oppføre.

Neste høst må dette kunne være på plass, sier Gunnes (V).- Det vil lette noe av trykket på boligmarkedet for studenter, samtidig som vi får brukt parkeringsplassen til noe fornuftig. Med gratis tomt og studentboliger etter konteinermodellen, vil det komme inn langt under den kostnadsnormen som staten krever.

Venstre mener private bør få tilbud om å bygge studentboliger dersom Samskipnaden (SiT) ikke har kapasitet.
-Det viktigste er at studenter slipper å ligge på gata eller i telt fordi byen ikke har plass til dem, sier gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**