NTNU og HIST får for lite

Venstres stortingskandidat sier til Byavisen at det satses for lite på utdanning og forskning i det nye statsbudsjettet. Les intervjuet her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Her er et utdrag fra intervjuet med Byavisen:

Jon Gunnes (V) peker på at NTNU og forskningen får for lite.

— Statsbudsjettet legger opp til en generell vekst på 2,4%, mens forskningsbudsjettet bare økes med 2,2%. Forskjellen høres kanskje ikke så voldsom ut, men over tid blir det snakk om store summer.

— Hvorfor burde man brukt mer på forskning og utdanning?

— Fordi det er nå man har sjansen, mens oljen fortsatt flyter. Det er forferdelig at HiST heller ikke denne gang får penger til nytt teknologibygg. Norge har en enorm mangel på ingeniører, så dette er nesten ubegripelig. Vi ønsker dessuten å samle flest mulig studenter i sentrale deler av byen for å minke transportbehovet, noe et nytt bygg på Kalvskinnet ville vært et bidrag til.

— Det er tverrpolitisk enighet i byen om at teknologibygget trengs. Hvorfor når man ikke frem?
— Jeg mener ordføreren må ta noe av dette på sin kappe. De ansvarlige har kanskje ikke vært flinke nok til å samordne HiST, NTNU og kommunen om en felles strategi. Man taler ikke med en stemme. Det er dårlig politisk håndverk. Alle er i bunn og grunn enige, men likevel når vi ikke gjennom.

— NTNU og HiST får støtte til å utvide studentantallet?
— Det hjelper ikke så mye med flere studenter når vi fortsetter å falle på rankinglistene. Vi får heller ikke nok bevilgninger til studentboliger, noe som vil resultere i boligmangel og økt prispress. Det er også påfallende at det settes av millioner til å utvide kulturskoletilbudet. Ikke at det er noe galt med kulturskolen, men jeg ville heller brukt disse pengene på bedre lærerutdanning og mer etterutdanning for lærere.

— Er det noe ved budsjettet du liker?
— Det er positivt at det legges bedre til rette for den lokale idretten. Momsfritaket vil være et veldig godt signal som kan bidra til å rekruttere flere. Det er også noe som er bra innen helse og omsorg. Men det er ingen store prosjekter, alt smøres utover.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**