Flere studentboliger i Trondheim

Gunnes etterlyser tiltak for å få flere studentboliger og midlertidige overnattingsplasser til studentene som ankommer byen uten å ha fått seg et sted å bo. – Nå haster det, mener Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Hver høst leser vi om studenter som fortvilet forsøker å finne steder å overnatte fordi det er for få leieboliger og studentboliger i byen. Alle politikere lover bedring, men lite skjer. Jon Gunnes (V) har tatt opp problemstillingen hvert år og er meget utålmodig på vegne av studentene. Også i år tar han opp problemstillingen i Formannskapet.

– Bedre rammebetingelser for studentene gir også mer tilbake til samfunnet, mener stortingskandidat Jon Gunnes (V). Han vil ha flere studentboliger, iverksette tiltak for å få flere private til å leie ut hybler og at kommunen skal vurdere om Sivilforsvarsleiren på Granåsen kan fungere som bufferkapasitet.

– Boligsituasjonen for studenter i Trondheim har vært prekær lenge, og det er foreløpig lite som tyder på at den vil bli lettere med en befolkningsvekst som langt overskrider tempoet i bygginga av nye boliger. Venstre vil bygge betraktelig flere studentboliger i Trondheim. I programmet har Venstre festet 2000 flere studentboliger årlig med et statlig tilskudd på 50%. Nå holder det ikke med gode intensjoner, her må det skje noen strakstiltak før studentene ankommer byen for fullt, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**