Jon Gunnes på topp for Trondheim Venstre

Jon Gunnes ble av nominasjonsmøtet i dag renominert som førstekandidat til bystyrevalget til høst. Jon Gunnes er 58 år, og har vært kommunalråd siden 2007. Han er topp motivert for en ny periode i bystyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Jon Gunnes

Foto: Tove Eivindsen

– Ved valget skal vi befeste Venstres posisjon som et grønt, sosialt og urbant parti. I 2011 gikk vi forbi SV og ble det fjerde største partiet i Trondheim. Neste høst er målet å gå forbi Frp, og bli tredje størst, slik Venstre allerede har gjort i Oslo, sier Gunnes.

– Gjennom de siste årene har vi vært pådrivere i Miljøpakken, og vi har fått gjennomslag for å gjøre Trondheim til en grønnere by. Dette er et viktig arbeid som vi skal fortsette i de neste fire årene. Samtidig ser vi at det rødgrønne flertallet nå kommer etter oss i saker som handler om dem som trenger det mest, for eksempel når det gjelder barnevernet. Her har vi advart om utviklingen i flere år, og det virker som det endelig har hjulpet, fortsetter han.

Lucie Sunde-Eidem

Foto: Privat

Som andrekandidat valgte nominasjonsmøtet Lucie Kathrine Sunde-Eidem. Hun er 33 år, er gift, har to barn, og jobber til daglig med lederutvikling i Reinertsen AS. Hun er også nestleder i Trondheim Venstre.

Lucie har tidligere vært fylkesleder i Human-Etisk Forbund, og har fortsatt et stort engasjement for både full religionsfrihet og et humanistisk menneskesyn.

Lucie håper å tilføre trondheimspolitikken merverdi ved å bidra med sine perspektiver fra byens næringsliv, som forelder og bruker av barnehager, skoler og Bymarka, og fra sitt virke som aktiv i frivillig sektor i Trondheim.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben i bystyret, sier hun. Jeg brenner spesielt for kunnskap og verdiskaping, og Venstres tilnærming til politikk, samfunn og menneskesyn trenger vi mer av, sier hun.

Erling Moe

Foto: Cathrine Dillner Hagen

Lederen i kulturkomiteen Erling Moe er valgt som tredjekandidat. Også han gleder seg til å ta fatt på en ny periode, og å få fortsette å jobbe for byens kulturliv. På de neste plassene følger dagens bystyrerepresentanter Trond Åm og Bente Kjøsnes.

– Jeg er kjempefornøyd med kandidatene vi har fått. Her er det en god miks av erfaring og nytt blod, og jeg er overbevist om at dette er et lag som kan vinne valget for Venstre, sier leder i nominasjonsnemda Jan Ove Flå.

Nominasjonsmøtet valgt de 26 øverste kandidatene. Styret fikk fullmakt til å supplere lista.

De nominerte kandidatene:

1. Jon Gunnes
2. Lucie Katrine Sunde-Eidem

3. Erling Moe
4. Trond Åm
5. Bente Kjøsnes
6. Frode Myhre
7. Marthe Strickert
8. Snorre Vikdal
9. Hanne Moe Reitan
10. Vidar Wahlberg
11. Anne Morkemo
12. Even Hånes Langen
13. Martha Hagerup Nilsson
14. Magne Mæhre
15. Thomas Sjue
16. Erik Löwendahl
17. Marie Widerøe
18. Bård Idar Kvam
19. Sissel Arctander
20. Arve Hov
21. Astrid Seim Ekeland
22. Sverre Clausen
23. Håvard Hugås
24. Torbjørg Stølen
25. Helge Rolstadås
26. John Christer Rusti

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**