Lucie Katrine Sunde-Eidem

Lucie Katrine Sunde-Eidem er Trondheim Venstres andrekandidat ved valget til høsten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Lucie Sunde-Eidem

Foto: Privat

Lucie Kathrine Sunde-Eidem er 33 år, og jobber til daglig med lederutvikling i Reinertsen AS.

Lucie har tidligere vært fylkesleder i Human-Etisk Forbund Sør-Trøndelag, og har fortsatt et stort engasjement for både full religionsfrihet og et humanistisk menneskesyn.

Lucie har vokst opp i Aalmosdalen midt i mellom Munkvoll og Rydningen, og har vært trondheimsjente stort sett hele sitt liv. Men det har blitt tilsammen 6 år med psykologistudier og arbeid i Wien og Oslo.

Nå har Lucie etablert seg med mann og to sønner (7 og 8 år) i Trondheim.

Hjertesakene til Lucie er knyttet til kunnskap og verdiskapning. Vi trenger et lærerløft, en bedre skole for både lærere og elever. Vi må støtte de bedriftene som har framtiden foran seg og de arbeidsplassene som ennå ikke er skapt ved å ha gode oppstartsvilkår. Det er viktig at vi beholder og omsetter kompetansen som utvikles på våre høyskoler og ved NTNU. Et tettere samarbeid mellom næringsliv og akademia er i et slikt perspektiv en viktig forutsetning.

Varme og raushet for de som trenger det – Oppvekstsvilkår for barn og ungdom med fokus på dem som trenger litt ekstra hjelp. Venstre vil ha et krafttak for å redusere antallet fattige barn. Eldrepolitikk med gode hjelpetiltak for alle som trenger det.

Positiv forsterkning av grønne valg — Lucie vil bruke skattesystemet til å fremme innovasjon, investering i norske arbeidsplasser og en bærekraftig utvikling.

Lucie håper å tilføre trondheimspolitikken merverdi ved å bidra med sine perspektiver fra byens næringsliv, som forelder og bruker av barnehager og skole, og som aktiv bruker av regionens friluftsområder.

– Jeg har et stort engasjement for alle disse områdene og mere til, og Venstres tilnærming til politikk, samfunn og menneskesyn trenger vi mer av, sier Lucie.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**