Skien Venstre kjemper for lokalsamfunnet på Klyve

E.Rotihaug

Det var i budsjettforhandlingene i hovedutvalget for næring, miljø og kultur at Skien Venstre ved Kenneth Berg reddet både ungdomsklubben og videre drift av biblioteket på Klyve.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Forebygging av frafall i idrett blant ungdom - dans

Det var etter at rådmannen la frem sitt budsjettforslag om å legge ned både ungdomsklubben (Ullerik) og biblioteket at Venstre reagerte. For Skien Venstre er det viktig at vi greier å opprettholde et godt tilbud til barn og unge i våre to største bydeler Gulset og Klyve, venstre mener at ungdomsklubber og bibliotek er svert viktige lavterskeltilbud i disse to bydelene og bør skånes så langt det lar seg gjøre.

Skien Venstre fikk resten av posisjonen med seg i denne tankegangen og endte derfor opp med følgende forslag som også fikk flertall i hovedutvalget:

HONMK støtter rådmannens forslag til handlingsplan og budsjett for 2015, med følgende justeringer:

1. HONMK ønsker opprettholdt ungdomstilbud på Klyve. Det overføres midler fra driftsbudsjett på Spriten (kr 100.000,-), samt driftsmidler fra administrasjonen i kulturenheten (50.000,-). Adm. vurderer selv hvor de finner resterende inndekning. HONMK ønsker å få gjennomgått barne- og ungdomstilbudet (Kultur- og fritidstjenestene) på Klyve, og at det i samarbeid med Kommunalområdet for oppvekst ses på hvordan tilbudet kan finne sin plass i de nye anleggene på Kongerød. Det er ønskelig at Kommunalområdet for Oppvekst samarbeider med Kultur- og fritidstjenestene og ser på felles ressursbruk for å skape attraktive tiltak for barn og unge i bydelene.

2. Bibliotekfilialen på Klyve søkes holdt oppe 2 ettermiddager/ kvelder i uka, tilsvarende ca. 20 % stilling. Adm bes foreta en rokkering av stillingsressurser i bibliotektjenesten for å få til dette. Også dette tilbudet er avhengig av koordinering og samarbeid om bruk av ressurser fra Kommunalområdet for Oppvekst (Kongerød Skole) og kulturenheten, ved at Oppvekst/ skole ivaretar betjening av bibliotekfilialen, som også er et skolebibliotek, på dagtid. Dersom denne omdisponeringen skulle føre til vesentlig ulempe for den øvrige bibliotekdriften, framlegges det sak til HONMK om dette for ny vurdering.

Kenneth Berg

Kenneth Berg
Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**