Stem på Tone Margaret Anderssen

Tone Margaret Anderssen står som nr. 2 på Larvik Venstre sin valgliste. Hun er 48 år og bor i Byskogen, Larvik sentrum. Hennes hjertesaker er skole, oppvekst, kulturskole og frivillighet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Tone M Anderssen - halvfigur

Foto: Line Loholt

Hvorfor skal folk stemme Venstre?
Venstres menneskesyn appellerer til meg. Venstre ser hver enkelt person som en ressurs og som et unikt individ, og forsøker alltid å unngå gruppetenkning.

Det gjelder både innvandrere, eldre, ungdom, funksjonshemmede, osv. Hvert enkelt menneske har sin unike historie og sine behov og ønsker. Det må vi alltid ha i bakhodet når vi skal utvikle offentlige tilbud, og for Venstre gjennomsyrer det synet på skole, eldreomsorg og kulturtilbud, for å nevne noe.

Venstre våger dessuten å velge skole. Det er upopulært å prioritere, spesielt i valgtider, men vi mener det er de unge som nå må gå foran. Vi har bak oss år med millionsatsing på sykehjem (utbygging, 2 til 1-sengsprosjektet), satsing på kultur og idrett (Bølgen, Sliperiet, div. idrettsanlegg), og nå må skolene rustes opp.

Jeg er glad for å være i et parti som tør å si dette.
Til slutt velger jeg meg kultur og frivillighet. Vi har som nevnt satset stort på anlegg, men det frivillige kultur- og idrettslivet skal sikre aktivitet i anleggene og må derfor pleies. Venstre ønsker å fornye tilskuddsordningene; vi vil gjennomgå lagenes behov, sett i lys av leieutgifter osv. Uten frivilligheten stanser Larvik!

Slik beskriver Tone Margaret Anderssen seg selv:
Jeg er av legning filolog, dvs at jeg alltid har ønsket å arbeide med språk og andre kulturer. Derfor valgte jeg studier i engelsk, med statsvitenskap og sosiologi som støttefag. Jeg er nå så heldig å få jobbe med innvandrergruppene i Larvik: jeg kan både jobbe med mennesker fra andre kulturer og ha nær kontakt med lokale lag og foreninger – med sikte på å jobbe for å skape et inkluderende lokalsamfunn.

Jeg opplever det som givende og viktig å skape møtepunkter, enten det handler om svømmekurs for innvandrerkvinner eller Fargespill med utveksling av kulturelle skatter, musikk og dans. Det er spennende og berikende å møte mennesker som har valgt seg Norge som nytt hjemland, og det er ikke minst moro å vise frem Larviks mylder av fritidsaktiviteter.

Hvordan bør Larvik se ut i 2020?

I 2020 føler ingen seg ekskludert i Larvik. Ingen skal føle seg som et “problem”, og det gjelder både syke, unge, eldre og innvandrere.
Indre havn i Larvik er utviklet til et helårsområde. Tollerodden og Sanden bør bindes sammen, men likevel fremstå som et luftig og åpent ansikt mot fjorden.
Torget har fått bred trapp som inviterer til folkeliv!

Du er turistguide for en dag i Larvik, hva ville du viste frem?
Dette er ikke vanskelig for en Larviksentusiast! Før dro jeg alltid med meg gjester til Stavern. Jeg kjørte fort forbi piggtrågjerdene i indre havn mens jeg pekte mot den fine kysten der ute ved havet, for å slippe å forklare våre temmelig triste havneområder i sentrum.

Nå er jeg stolt av fjordbyen Larvik – jeg drar med meg gjestene på spasertur fra Tollerodden til Batteristranda – og jeg legger inn små stopp på ruta. Lunsj i Bølgen selvfølgelig! Så tar jeg gjerne med meg gjestene på kajakktur ved Kjose, for å vise fram Farrisvannets ubeskrivelige ro om ettermiddagen.
OK, kanskje en tur til Stavern om kvelden – Citadelløya er veldig vakker i solnedgang!

Hva vil du helst oppleve på Bølgen?

Jeg vil ha argentinsk tango på Bølgens scene. Det gir meg hjertebank!

Våre kandidater

Frem mot valget kommer mange av våre kandidater til å bli presentert på hjemmeside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**